Spaghetti z pancettą i ciecierzycą
Spaghetti z Pancettanem i ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 685 kalorii, 25g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka ciecierzycy, oliwa z oliwek, pieprz jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti z czosnkiem, cebulą i pancettą: Spaghetti alla Gricia, Scott Conant ' s Cavatelli with Wilted Greens, Pancetta, and ciecierzyca, oraz Pancettan I Groszek Ze Spaghetti I Jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Tymczasem, gotować pancetta w dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 6 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodać oliwę z oliwek, czosnek i jalapeno na patelni z kapiących pancetta i gotować, aż czosnek zmięknie, o 1 minuta.
Dodać ciecierzycę i gotować, lekko rozbijając je z tyłu łyżki, aż lekko złoty, o 4 protokół. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj makaron, pancetta i parmezan na patelni wraz z zastrzeżone wody do gotowania; wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na miseczki, skropić większą ilością oliwy z oliwek i dopełnić większą ilością parmezanu.
Zdjęcia Antonis Achilleos