Spaghetti z małżami i boczkiem
Spaghetti z małżami i boczkiem to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 681 kalorii , 31 g białka i 19 g tłuszczu . Za 2,65 USD za porcję przepis ten pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką boczek, masło, płatki papryki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje spektakularną ocenę spoonacular wynoszącą 90% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Mussels In Ginger and Lemongrass Broth , Mussels Marynowane w oleju i ziołach i Mussels With Tomatoes and Fennel .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek osolonej wody. W międzyczasie rozgrzej masło w holenderskim piekarniku lub głębokiej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj boczek i szalotkę i smaż, aż boczek zacznie brązowieć, około 5 minut.
Dodaj wino i płatki czerwonej papryki, zwiększ ogień do wysokiego i gotuj, aż płyn lekko się zredukuje, około 2 minuty.
Dodaj pomidory, rozgnieć je rękoma i gotuj, aż objętość zmniejszy się o połowę, około 10 minut.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie z zaleceniami na etykiecie; odcedź. Na desce do krojenia połóż pietruszkę, czosnek i 1 łyżeczkę soli i dużym nożem posiekaj je i rozgnieć.
Dodaj małże do sosu pomidorowego i wymieszaj, aby pokryć, a następnie przykryj. Gdy małże się otworzą (2 do 6 minut), użyj szczypiec, aby przenieść je do miski; wyrzuć te, które się nie otworzą.
Dodaj makaron do sosu i mieszaj, aż będzie gorący, około 1 minuty.
Dodaj mieszankę pietruszki i czosnku i wymieszaj. Podziel makaron na miski i nałóż na niego małże.
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa