Spaghetti z kremowym szpinakiem i estragonem
Spaghetti z kremowym szpinakiem i estragonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, pietruszkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowe Spaghetti ze szpinakiem i pomidorami, Spaghetti z cytryną, Chile i kremowym szpinakiem, oraz Spaghetti Z Pomidorami I Estragonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ze szpinaku usunąć twarde łodygi. Na dużej patelni roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać szalotki i estragon i gotować przez 2 protokół.
Dodaj szpinak i sól i mieszaj, aż zwiędną. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn odparuje ze szpinaku, około 5 minut.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować spaghetti, aż tylko gotowe, o 12 protokół. Rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Spaghetti odcedzić i wymieszać z 3/4 szklanki wody z makaronu, mieszaniną szpinaku, serem śmietankowym, natką pietruszki, parmezanem i pieprzem. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu.
Opcje szpinaku: możesz kupić świeży szpinak w różnych formach, w zależności od tego, jak ciężko chcesz pracować.: Bar sałatkowy: ważyć 10 uncji szpinaku z baru sałatkowego w supermarkecie, i jesteś gotowy do gotowania-nie wymaga płukania lub usuwania łodygi.: Wstępnie umyte torby: supermarkety niosą 10-uncjowe torby szpinaku. Zostało to oczyszczone ze wszystkich widocznych piasku, ale nadal dajemy mu ostatnie płukanie przed gotowaniem.: Pęczki świeżego szpinaku: trzeba będzie 1 1/2 funtów do równego 10 uncji zapakowanego oczyszczonego szpinaku.
Usuń łodygi, a następnie umyj liście kilka razy, aby pozbyć się ziarna.
Rekomendacja wina: winogrona Chenin blanc tworzą wino, które jest owocowe, ale pękające z kwasowości-doskonałe dopasowanie do estragonu. Spróbuj albo butelki Vouvray z Francji lub jednego z Chenin blanc z Kalifornii.