Spaghetti Squash i klopsiki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj spaghetti squasha i klopsików. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1150 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.82 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 65 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki, sól koszerną, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Spaghetti Squash & Klopsiki, Do Spaghetti Squasha Z Klopsikami, oraz Spaghetti Squash i klopsiki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. połowę squasha wzdłuż i miarka się nasiona.
Pokrojone boki posypać 1/2 łyżeczki soli, następnie obustronnie posmarować oliwą z oliwek.
Włożyć do naczynia do pieczenia i szczelnie przykryć folią aluminiową. Pieczeń 20 protokół, następnie odkryć i kontynuować pieczenie, aż squash jest miękka, o 35 więcej minut.
Blachę do pieczenia posmarować oliwą z oliwek. Pulse seler, marchew, cebula, czosnek i pietruszka w maszynce zrobić pastę.
Przełóż połowę pasty warzywnej do miski; dodaj zmieloną wołowinę, mieloną wieprzowinę, jajka, bułkę tartą, 1 szklankę parmezanu i 1 łyżeczkę soli i wymieszaj rękami, aż się połączą. Uformować na około 24 dwumetrowe klopsiki; przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec do firmy, ale nie gotowane przez, o 10 protokół.
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać pozostałą pastę warzywną i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie wyglądać sucho, o 5 protokół. Wymieszaj przecier pomidorowy; opłucz każdą puszkę 1 szklanką wody i dodaj do garnka. Wymieszać z bazylią, oregano i 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do duszenia, następnie dodać klopsiki i dusić, aż sos zgęstnieje i klopsiki są gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Użyj widelca, aby zeskrobać mięso squasha spaghetti na nici; przenieść do dużej miski i wrzucić 2 łyżki startego parmezanu. Doprawić solą. Podziel kabaczka między miski i top każdą z klopsikami, sosem i pozostałą 1 łyżką parmezanu.
Ten przepis sprawia, że dodatkowy sos i klopsiki.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie zamrozić w pojemniku do przechowywania przez okres do jednego miesiąca.