Spaghetti i klopsiki All ' Amatriciana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać spaghetti i klopsiki wszystkich ' Amatricianan spróbować. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1023 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pieczoną paprykę ze słoika, jajka, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti all ' Amatriciana, spaghetti squash amatriciana, oraz Kolacja: Spaghetti all ' Amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w procesorze. Używając zakrętów/off, zmiel na grubą pastę.
Transferto duża miska. Za pomocą prasy do czosnku wycisnąć ingarlic. Delikatnie wymieszać wołowinę i wszystkie pozostałeskładniki.
Linia duża obramowana blacha do pieczenia zplastic wrap. Za pomocą zwilżonych rąk iosączyć 2 łyżki stołowe dla każdego, zwiń mięso w 11/2-calowe klopsiki. Ułóż kulki na prześcieradle. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Przykryć folią; schłodzić.
Pomidory przecier z sokiem i garlic w partiach w blenderze na gładkie.
Boczek ugotować w dużym garnku na średnim ogrzaniu, aż będzie chrupiący; boczek przenieść na talerz.
Do kapieli dodać 1 łyżkę oleju i podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj pół klopsików. Gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, obracając ostrożnie małą metalową łopatką, o 9 protokół.
Przenieść klopsiki do arkusza.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju do garnkai powtórz z pozostałymi klopsikami.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodatki i pokruszony czerwony pieprz do garnka.
Sauté do złotego, o 6 protokół.
Dodać; gotować, aż zmniejszy się o połowę, mieszając rumiane kawałki, o 8 protokół.
Dodaj puree z majerankiem. Gotować, aż sos lekko skwierczy, mieszając od czasu do czasu, około 8 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Boczek wymieszać z sosem.
Dodać klopsiki; doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; coverand gotować na wolnym ogniu, aż klopsiki są ogrzane przez i przetargu, 10 do 15 minut.Doprawić sosem solą i pieprzem.
Tymczasem gotuj spaghetti w garnku z wrzącej osolonej wody, aż po prostu zmięknieale nadal twarde do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić; przenieść do dużej miski. Wymieszać Z2 łyżki oleju i majeranku, dodając więcej oleju do zwilżenia, w razie potrzeby. Dividespaghetti wśród misek. Top z mięsem i sosem.
Posypać serem i podawać, przekazując dodatkowy ser osobno.
* Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.