Spaghetti i klopsiki
Spaghetti i klopsiki to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 332 kalorie , 14 g białka i 11 g tłuszczu . Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga przecieru pomidorowego, cebuli, parmezanu i krakersów. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 3 godzin i 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Sponacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest całkiem dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spaghetti z dyni i klopsików , Klopsiki mumii ze spaghetti i Soczyste, pikantne i słodkie klopsiki z wolnowaru .
Instrukcje
W garnku żeliwnym podsmaż cebulę i czosnek na oliwie, aż zmiękną.
Dodaj następnych siedem składników; dobrze wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1-1/2 godziny.
W międzyczasie wymieszaj wołowinę, wieprzowinę i okruchy krakersów; odstaw. W innej misce wymieszaj jajka, czosnek, parmezan i oregano; pokrusz mieszankę mięsną na mieszankę jajeczną i dobrze wymieszaj.
Uformuj kulki o średnicy 1-1/2 cala; zrumień je na patelni, przewracając raz.
Dodaj do sosu i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez kolejne 1,5 godziny lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.