Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Mieszanka parmezanu, pietruszki, spaghetti i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti Carbonara, Spaghetti Carbonara, oraz Spaghetti Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety. Rezerwa 1/4 szklanki wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Tymczasem, gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 8 protokół.
Dodaj spaghetti i zastrzeżone wody do gotowania makaronu na patelni i wrzucić do połączenia.
Dodać jajka, parmezan, 1/2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu; wrzucić do herbu. Gotować, podrzucając stale, aby uniknąć jajeczkowania, aż sos będzie kremowy, około 1 minuty. Wymieszać natkę pietruszki.
Podawać z większą ilością parmezanu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione]()
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.