Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti alla Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 749 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli, pancetta, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Spaghetti alla Carbonara, Spaghetti Alla Carbonara, oraz Spaghetti Alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Umieścić cebulę i pancetta w 12 cali do 14 cali saute patelni i gotować na średnim ogniu, aż obie cebule i pancetta są przezroczyste, o 8 do 10 protokół.
Dodać śmietanę i gotować 1 minutę. Oddzielić jajka, uważając, aby żółtka były całe. Spaghetti ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dobrze osuszyć. Umieścić gorący makaron na patelni i wrzucić na średnim ogniu, aż pokryte.
Dodać 1/4 szklanki pecorino i wymieszać.
Wyjąć z ognia i energicznie wymieszać z białkami. Podzielić na 4 płytki i ułożyć na wierzchu po 1 żółtku. Na każdej porcji podzielić pozostały starty ser i czarny pieprz i podawać.