Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą
Spaetzle z czerwonej papryki w musztardowym sosie śmietanowym z kiełbasą wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 996 kalorii. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, olej, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą, Smażone bachory z pietruszką Spaetzle i musztardą, boczkiem i sosem jabłkowym, oraz Łosoś Pieczony W Pieprzu Z Sosem Musztardowo-Ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: mikser stojący z maszynką do mielenia mięsa i przystawkami do kiełbas
Do kiełbasy: na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, aż rumiane z każdej strony, o 5 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni. (Można dodać trochę więcej, jeśli kiełbasa jest duża.) Przykryć i gotować, aż woda prawie odparuje i kiełbasa jest jędrna, 15 do 20 minut.
Do spaetzle: w robocie kuchennym, połączyć pieczoną paprykę, ser, i bulion z kurczaka i puree, aż będzie gładka.
W dużym rondlu na dużym ogniu, doprowadzić 4 quarts wody do wrzenia. Podczas podgrzewania wody, w misce wymieszać 1/2 szklanki czerwonego pieprzu puree, mąka, jajka, pietruszka, 1/2 szklanki wody i sól. Mieszać aż dobrze wymieszane. Nie przesadzaj! Nadmierne mieszanie spowoduje twarde ciasto.
Gdy woda dojdzie do wrzenia, zmniejsz ciepło do średniego. Wyciśnij lub naciśnij ciasto przez ekspres spaetzle lub duży durszlak. To prasowanie musi być zakończone w szybki sposób, dzięki czemu ciasto gotować równomiernie. Po wrzuceniu spaetzle do wody, gotować przez 2 do 3 minut, mieszając przez cały czas gotowania.
Po ugotowaniu wyjąć z ognia i odsączyć przez durszlak, aby pobrać spaetzle.
Do sosu: w rondlu na średnim ogniu, dodać masło i szalotki, gotowanie, aż szalotki są jasnobrązowe, a następnie deglaze z winem. Po odtłuszczeniu dodać śmietanę, tymianek, Dijon oraz sól i pieprz do smaku. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, aż krem zgęstnieje, 5 do 6 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem. Wrzucić spaetzle w sosie.
Kiełbasę pokroić w plasterki i podawać razem ze spaetzle w sosie śmietanowym.
Umieścić łopatkę wieprzową w misce i zachować zimny, aż będzie gotowy do użycia. Napełnij dużą miskę lodem i umieść miskę łopatki wieprzowej na górze.
Łopatkę wieprzową raz zmielić przez tarczę szlifierską z dużymi otworami i ponownie przez tarczę ze średnimi otworami. Zmielić mięso do miski siedząc na lodzie.
Doprawić wieprzowinę kminkiem, mieloną kolendrą, świeżym oregano i solą.
Wymieszać, aby dobrze połączyć.
Gotować niewielką ilość mieszanki mięsa do testowania przypraw.
W razie potrzeby dodaj więcej przypraw i soli. Dokładnie wymieszać z odrobiną zimnej wody. Pozwól sezonowanej wieprzowinie schłodzić na lodzie lub w lodówce przed nadzieniem do obudowy.
Wymień mocowanie Szlifierki na róg. (Przed przystąpieniem do pracy należy dokładnie wyczyścić obszar mocowania.) Natrzyj olej na róg, a następnie załóż obudowę, pozostawiając kilka cali luzu na końcu.
Wypchaj osłonkę, zwiąż końce i nakłuj kiełbasę szpilką lub czubkiem noża.
Przechowywać w lodówce kiełbasę, aż będzie gotowy do gotowania.