Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą

Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą
Spaetzle z czerwonej papryki w musztardowym sosie śmietanowym z kiełbasą wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 996 kalorii. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, olej, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą, Smażone bachory z pietruszką Spaetzle i musztardą, boczkiem i sosem jabłkowym, oraz Łosoś Pieczony W Pieprzu Z Sosem Musztardowo-Ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: mikser stojący z maszynką do mielenia mięsa i przystawkami do kiełbas
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do MięsaMłynek Do Mięsa
Mikser StojącyMikser Stojący
2
Do kiełbasy: na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać kiełbasę i gotować, aż rumiane z każdej strony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
4
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni. (Można dodać trochę więcej, jeśli kiełbasa jest duża.) Przykryć i gotować, aż woda prawie odparuje i kiełbasa jest jędrna, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Do spaetzle: w robocie kuchennym, połączyć pieczoną paprykę, ser, i bulion z kurczaka i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
PaprykaPapryka
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
W dużym rondlu na dużym ogniu, doprowadzić 4 quarts wody do wrzenia. Podczas podgrzewania wody, w misce wymieszać 1/2 szklanki czerwonego pieprzu puree, mąka, jajka, pietruszka, 1/2 szklanki wody i sól. Mieszać aż dobrze wymieszane. Nie przesadzaj! Nadmierne mieszanie spowoduje twarde ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Gdy woda dojdzie do wrzenia, zmniejsz ciepło do średniego. Wyciśnij lub naciśnij ciasto przez ekspres spaetzle lub duży durszlak. To prasowanie musi być zakończone w szybki sposób, dzięki czemu ciasto gotować równomiernie. Po wrzuceniu spaetzle do wody, gotować przez 2 do 3 minut, mieszając przez cały czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
8
Po ugotowaniu wyjąć z ognia i odsączyć przez durszlak, aby pobrać spaetzle.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
9
Dobrze spuścić.
10
Do sosu: w rondlu na średnim ogniu, dodać masło i szalotki, gotowanie, aż szalotki są jasnobrązowe, a następnie deglaze z winem. Po odtłuszczeniu dodać śmietanę, tymianek, Dijon oraz sól i pieprz do smaku. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, aż krem zgęstnieje, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
KremKrem
SOSSOS
TymianekTymianek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem. Wrzucić spaetzle w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
12
Kiełbasę pokroić w plasterki i podawać razem ze spaetzle w sosie śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
KiełbasaKiełbasa
13
Umieścić łopatkę wieprzową w misce i zachować zimny, aż będzie gotowy do użycia. Napełnij dużą miskę lodem i umieść miskę łopatki wieprzowej na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Łopatkę wieprzową raz zmielić przez tarczę szlifierską z dużymi otworami i ponownie przez tarczę ze średnimi otworami. Zmielić mięso do miski siedząc na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
MięsoMięso
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
15
Doprawić wieprzowinę kminkiem, mieloną kolendrą, świeżym oregano i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
świeże Oreganoświeże Oregano
Nasiona KminkuNasiona Kminku
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
16
Wymieszać, aby dobrze połączyć.
17
Gotować niewielką ilość mieszanki mięsa do testowania przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
18
W razie potrzeby dodaj więcej przypraw i soli. Dokładnie wymieszać z odrobiną zimnej wody. Pozwól sezonowanej wieprzowinie schłodzić na lodzie lub w lodówce przed nadzieniem do obudowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
LódLód
19
Wymień mocowanie Szlifierki na róg. (Przed przystąpieniem do pracy należy dokładnie wyczyścić obszar mocowania.) Natrzyj olej na róg, a następnie załóż obudowę, pozostawiając kilka cali luzu na końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
20
Wypchaj osłonkę, zwiąż końce i nakłuj kiełbasę szpilką lub czubkiem noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
21
Przechowywać w lodówce kiełbasę, aż będzie gotowy do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa

Składniki

1szczyptaSzczypta kminkuSzczypta kminku32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzubiałe wino lub wywar z kurczakabiałe wino lub wywar z kurczaka42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuMusztarda DijonMusztarda Dijon4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony świeży tymianekmielony świeży tymianek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuser koziser kozi11 łyżka suszonego oreganoolej z pestek winogronolej z pestek winogron1szczyptaSzczypta mielonej kolendrySzczypta mielonej kolendry22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzutarty Gruyeretarty Gruyere1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4krewetki i żyłkiOlejOlej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeże oreganoświeże oregano907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełopatka wieprzowa (z dużą ilością tłuszczu), pokrojona na duże kawałkiłopatka wieprzowa (z dużą ilością tłuszczu), pokrojona na duże kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczona czerwona papryka w słoikupieczona czerwona papryka w słoiku1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1małeszalotka mielonaszalotka mielona22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowanydrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda4krewetki i żyłkiLodowata wodaLodowata woda4krewetki i żyłkiObudowa WieprzaObudowa Wieprza
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawSos
Magazyn