Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą
Spaetzle z czerwonej papryki w musztardowym sosie śmietanowym z kiełbasą wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 996 kalorii. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, olej, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Spaetzle z czerwonej papryki w sosie musztardowym z kiełbasą, Smażone bachory z pietruszką Spaetzle i musztardą, boczkiem i sosem jabłkowym, oraz Łosoś Pieczony W Pieprzu Z Sosem Musztardowo-Ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: mikser stojący z maszynką do mielenia mięsa i przystawkami do kiełbas
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do Mięsa
Mikser Stojący
2
Do kiełbasy: na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać kiełbasę i gotować, aż rumiane z każdej strony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
4
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni. (Można dodać trochę więcej, jeśli kiełbasa jest duża.) Przykryć i gotować, aż woda prawie odparuje i kiełbasa jest jędrna, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Do spaetzle: w robocie kuchennym, połączyć pieczoną paprykę, ser, i bulion z kurczaka i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Papryka
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
6
W dużym rondlu na dużym ogniu, doprowadzić 4 quarts wody do wrzenia. Podczas podgrzewania wody, w misce wymieszać 1/2 szklanki czerwonego pieprzu puree, mąka, jajka, pietruszka, 1/2 szklanki wody i sól. Mieszać aż dobrze wymieszane. Nie przesadzaj! Nadmierne mieszanie spowoduje twarde ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Pietruszka-nać
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Gdy woda dojdzie do wrzenia, zmniejsz ciepło do średniego. Wyciśnij lub naciśnij ciasto przez ekspres spaetzle lub duży durszlak. To prasowanie musi być zakończone w szybki sposób, dzięki czemu ciasto gotować równomiernie. Po wrzuceniu spaetzle do wody, gotować przez 2 do 3 minut, mieszając przez cały czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
8
Po ugotowaniu wyjąć z ognia i odsączyć przez durszlak, aby pobrać spaetzle.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
9
Dobrze spuścić.
10
Do sosu: w rondlu na średnim ogniu, dodać masło i szalotki, gotowanie, aż szalotki są jasnobrązowe, a następnie deglaze z winem. Po odtłuszczeniu dodać śmietanę, tymianek, Dijon oraz sól i pieprz do smaku. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, aż krem zgęstnieje, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szalotka
Masło
Krem
SOS
Tymianek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
11
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem. Wrzucić spaetzle w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
12
Kiełbasę pokroić w plasterki i podawać razem ze spaetzle w sosie śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowy
Kiełbasa
13
Umieścić łopatkę wieprzową w misce i zachować zimny, aż będzie gotowy do użycia. Napełnij dużą miskę lodem i umieść miskę łopatki wieprzowej na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Łopatkę wieprzową raz zmielić przez tarczę szlifierską z dużymi otworami i ponownie przez tarczę ze średnimi otworami. Zmielić mięso do miski siedząc na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Mięso
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Doprawić wieprzowinę kminkiem, mieloną kolendrą, świeżym oregano i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
świeże Oregano
Nasiona Kminku
Wieprzowina
Sól
16
Wymieszać, aby dobrze połączyć.
17
Gotować niewielką ilość mieszanki mięsa do testowania przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Mięso
18
W razie potrzeby dodaj więcej przypraw i soli. Dokładnie wymieszać z odrobiną zimnej wody. Pozwól sezonowanej wieprzowinie schłodzić na lodzie lub w lodówce przed nadzieniem do obudowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Przyprawy
Woda
Wieprzowina
Sól
Lód
19
Wymień mocowanie Szlifierki na róg. (Przed przystąpieniem do pracy należy dokładnie wyczyścić obszar mocowania.) Natrzyj olej na róg, a następnie załóż obudowę, pozostawiając kilka cali luzu na końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
20
Wypchaj osłonkę, zwiąż końce i nakłuj kiełbasę szpilką lub czubkiem noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
21
Przechowywać w lodówce kiełbasę, aż będzie gotowy do gotowania.