Spódnica stek z Czerwonym Miso

Spódnica stek z Czerwonym Miso
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek ze spódnicą z Czerwonym Miso. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 449 kalorii, 52g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 7,87 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sake, mirin, miso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miso-Marynowana Spódnica, Grillowana spódnica z Czerwonym Miso, oraz Grillowany stek i sałatka Mesclun z sosem Miso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, wymieszać razem czosnek, czerwone miso, mirin, sake, tobanjan i cukier w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Czerwone MisoCzerwone Miso
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Wlać marynatę do naczynia do pieczenia lub obramowanej blachy patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Ułóż stek spódnicy w marynacie i odwróć go 4 razy, aby obficie pokryć całość. Stek marynować przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Rozgrzej grill do średnio gorącego. Grillować stek ze spódnicy około 3 minut na stronę, do średnio rzadkiego. Stek może przykleić się do grilla z powodu miso, więc ostrożnie go złagodzić. (Trochę zwęglonego miso dodaje wspaniałego smaku i zapachu.) Test na doneness przy użyciu metody "Nick-and-Peek".”
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Niech spódnica stek odpocząć przez 2 minuty i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn