Spódnica stek z Czerwonym Miso

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek ze spódnicą z Czerwonym Miso. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 449 kalorii, 52g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 7,87 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sake, mirin, miso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Miso-Marynowana Spódnica, Grillowana spódnica z Czerwonym Miso, oraz Grillowany stek i sałatka Mesclun z sosem Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę, wymieszać razem czosnek, czerwone miso, mirin, sake, tobanjan i cukier w misce.
Wlać marynatę do naczynia do pieczenia lub obramowanej blachy patelni.
Ułóż stek spódnicy w marynacie i odwróć go 4 razy, aby obficie pokryć całość. Stek marynować przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej, obracając raz.
Rozgrzej grill do średnio gorącego. Grillować stek ze spódnicy około 3 minut na stronę, do średnio rzadkiego. Stek może przykleić się do grilla z powodu miso, więc ostrożnie go złagodzić. (Trochę zwęglonego miso dodaje wspaniałego smaku i zapachu.) Test na doneness przy użyciu metody "Nick-and-Peek".”
Niech spódnica stek odpocząć przez 2 minuty i służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot]()
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.