Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów)

Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów)
Need a wegetariańska przystawka? Sour Saison (dla zaawansowanych Homebrewers) może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 40 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 676 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli masz mieszankę roeselare ale, słód monachijski, starter drożdży saison i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów), St. Benedict Belgian Dark Strong Ale (dla zaawansowanych Homebrewerów), oraz Saison.

Instrukcje

1
Zacieru - w 12 1/4 funtów ziarna do 152 ° f przy użyciu 4 galonów wody w około 74° (1,3 litra wody na Funt). Mieszaj przez 2 minuty, aby zapobiec zbrylaniu się kulek ziarna, tworząc spójny zacieru
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Przykryć zacierem, odsłaniając tylko krótko wymieszać co 20 minut.
3
Podgrzać 4,75 galonów sparge wody do około 85°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Po zacieraniu przez 60 minut, mash-out i sparge. Powinieneś mieć około 6,5 galona w czajniku.
5
Dodaj 1 uncję chmielu Willamette i doprowadzić do wrzenia, odkryte.
6
Po łącznie 50 minutach dodaj 1 uncję chmielu Willamette.
7
Po 60 minutach wyjąć z ognia i schłodzić za pomocą brzeczki do temperatury 24°.
8
Przenieś do wózka i zrób odczyt grawitacyjny. Powinno być około 1.068
9
Dodaj Francuskie drożdże Saison i Roeselare Ale i fermentuj w temperaturze 70 ° do 75 ° F przez 4 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
AleAle
10
Przenieś do drugiego pojemnika i wiek w temperaturze pokojowej w ciemnym miejscu przez co najmniej rok.
11
Beczka lub butelka dla średniego poziomu nasycenia dwutlenkiem węgla.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia62
Magazyn