Soto Ayam (Indonezyjski Jasny Rosół)

Soto Ayam (Indonezyjski Jasny Rosół)
Soto Ayam (Indonezyjski jasny rosół) jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 37g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka chipsów ziemniaczanych, makaron wątku fasoli, klin limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć blanszowaną mąkę migdałową, możesz podążać za tym daniem głównym z Paleo Peach Crisp jako deser. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jasny I Szybki Rosół, Indonezyjski Pikantny Rosół Z Makaronem, oraz Jasna Zupa Orientalna.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, połączyć czosnek, pokrojone szalotki, orzechy makadamia, galangal, i kurkuma.Mieszaninę procesu do pasty, skrobanie boków pojemnika w razie potrzeby. (Lub posiekać składniki nożem, a następnie wirować w blenderze do pasty.).w patelni 5 - do 6-kwartowej na dużym ogniu mieszaj pastę i olej, aż mieszanina ledwo zacznie brązowieć, około 3 minut.Wymieszać bulion, przykryć i doprowadzić do wrzenia.Tymczasem przycinaj koniec łodygi i wszelkie twarde liście z trawy cytrynowej i ściągaj grubą zewnętrzną warstwę.Zmiażdżyć łodygę z tyłu noża, a następnie pokroić na 3-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów MakadamiaOpakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów Makadamia
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Dodać piersi z kurczaka do bulionu.Przykryć, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż piersi nie są już różowe w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 15 do 20 minut.Wyciągnij kurczaka i ostudzić co najmniej 10 minut.Odtłuszczone tłuszcze z bulionu. (Lub jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź bulion i kurczaka osobno. Zdjąć i wyrzucić tłuszcz z schłodzonego bulionu.). w misce wlać 5 szklanek gorącej wody do makaronu z nitką fasolową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odstawić, aż makaron będą miękkie do gryzienia, o 5 protokół; odcedzić.W razie potrzeby przeciąć makaron nożyczkami, aby wykonać krótsze pasma.Doprawić bulion solą i pieprzem do smaku.Powrót do wrzenia na dużym ogniu.Podrzeć kurczaka do shreds.In poszczególne małe miski, kopiec rozdrobniony kurczak, makaron wątku fasoli, kapusta, kiełki fasoli, zielona cebula, pomidory, kolendra,kliny jaj, chipsy ziemniaczane, smażone szalotki, wapno kliny, i chili sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
Klin WapiennyKlin Wapienny
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wlać gorący bulion do turen lub dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6
Umieść pożądane porcje kurczaka, makaron, kapusta, kiełki fasoli, zielona cebula, pomidory, kolendra, i jajka w szerokich miseczkach.Chochlę lub wlać gorący bulion do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
7
Posypać chipsami ziemniaczanymi i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Dodaj sok z limonki, chili sambal i więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia

Składniki

7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli, opłukane i osuszone (dekorowanie)kiełki fasoli, opłukane i osuszone (dekorowanie)113papryka habaneromakaron z suszoną nitką fasoli (saifun, dekoruj)makaron z suszoną nitką fasoli (saifun, dekoruj)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesolone prażone orzechy makadamia lub 1/4 szklanki blanszowanych migdałówsolone prażone orzechy makadamia lub 1/4 szklanki blanszowanych migdałów7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapusta drobno rozdrobniona (Dekoracja)kapusta drobno rozdrobniona (Dekoracja)680papryka habaneropakiet Kuchenka górnapakiet Kuchenka górna2Średnia żółta cebula, posiekanaodtłuszczone buliony z kurczakaodtłuszczone buliony z kurczaka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendra (dekoruj)posiekana świeża kolendra (dekoruj)62 łyżki roztopionego masłaświeży galangal lub 6 plastrów świeżego imbiru, cienko pokrojonegoświeży galangal lub 6 plastrów świeżego imbiru, cienko pokrojonego791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrany ząbek czosnkuobrany ząbek czosnku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona zielona cebula (obie części, udekorować)cienko pokrojona zielona cebula (obie części, udekorować)6trochę posiekanej cukiniiświeży mielony czarny pieprz, do smakuświeży mielony czarny pieprz, do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona kurkumamielona kurkuma4largesjajka ugotowane na twardo, łuskane i pokrojone w kliny (dekorowanie)jajka ugotowane na twardo, łuskane i pokrojone w kliny (dekorowanie)1łodygaświeża trawa cytrynowa (12-15 cali)lub 3 plastry skórki cytrynowej, tylko część żółta (1/2 x 4 cale)świeża trawa cytrynowa (12-15 cali)lub 3 plastry skórki cytrynowej, tylko część żółta (1/2 x 4 cale)6trochę posiekanej cukiniiklin wapienny (Dekoracja)klin wapienny (Dekoracja)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechipsy ziemniaczane, dekorować (opcjonalnie lub 2 szklanki chipsy krewetki, dekorować (opcjonalnie)chipsy ziemniaczane, dekorować (opcjonalnie lub 2 szklanki chipsy krewetki, dekorować (opcjonalnie)6trochę posiekanej cukiniichili Sambal oelek chili paste (Azjatycka czerwona pasta chili, dekoruj) lub mielona świeża ostra papryka chili (dekoruj)chili Sambal oelek chili paste (Azjatycka czerwona pasta chili, dekoruj) lub mielona świeża ostra papryka chili (dekoruj)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor roma pokrojony w kostkę (dekoruj)pomidor roma pokrojony w kostkę (dekoruj)1porcja startego parmezanuolej sałatkowyolej sałatkowy6trochę posiekanej cukiniisól do smakusól do smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesmażona szalotka (Dekoracja)smażona szalotka (Dekoracja)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona szalotkapokrojona szalotka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn