Sos żurawinowy z Porto i anyżem gwiazdkowym

Sos żurawinowy z Porto i anyżem gwiazdkowym
Sos żurawinowy z port & star anyż zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka żurawiny, Sok pomarańczowy, galaretka z czerwonej porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 10%. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Z Anyżem Gwiazdkowym I Porto, Anyż Gwiaździsty przyprawiony sos żurawinowy z Rubinowym Porto, oraz Sos żurawinowy z anyżem gwiazdkowym.

Instrukcje

1
Żurawinę wrzucić do rondla, zetrzeć na skórce pomarańczowej, a następnie wycisnąć sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj galaretkę z czerwonej porzeczki, port i anyż i powoli doprowadzaj do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
PortPort
3
Gotować delikatnie na małym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie żurawiny pękną, a sos zgęstnieje i wygląda na błyszczący. Chcesz skończyć z pikantną teksturą, a nie jammy, znajdziesz świeżą żurawinę, która łatwiej zagęści SOS, podczas gdy mrożone żurawiny potrwają trochę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Wymieszać z cukrem i posmakować. Szef kuchni Tony Tobin lubi, aby sos miał wystarczająco cierpki, aby ssać policzki, ale jeśli wolisz, dodaj więcej cukru. Ostudzić, a następnie wyłowić anyż Gwiaździsty. Sos będzie przechowywać w lodówce w przykrytym pojemniku przez 1 tydzień lub przez 2 miesiące w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Aby służyć, wyjąć z lodówki na godzinę przed posiłkiem, aby wrócił do temperatury pokojowej, a następnie łyżką do naczynia do serwowania.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn