Sos Żurawinowy W Galaretce

Sos Żurawinowy W Galaretce
Sos żurawinowy w galaretce to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 119 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka laski cynamonu, żurawiny, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to SOS żurawinowo-imbirowy w galaretce, Stosy sosu żurawinowego Orange 'n' , oraz Sos żurawinowy w galaretce z Grand Marnier.

Instrukcje

1
Umieścić sitko o drobnej siatce na średniej żaroodpornej misce i odstawić na bok. Jeśli planujesz odkręcić sos żurawinowy, spryskaj miskę 1-1/2-cup, ramekin lub dekoracyjną formę sprayem do gotowania i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Żurawinę, cukier, 1/2 szklanki wody i laskę cynamonu połączyć w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną się rozpadać, a płyn lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
żurawinażurawina
JagodyJagody
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć i wyrzucić laskę cynamonu i wlać mieszankę żurawinową do sitka. Rondel wypłukać i odstawić na bok. Używając gumowej szpatułki, wciśnij ciała stałe żurawiny i zeskrobaj spodnią część Sitka, aż cała ciecz zostanie wydobyta; odłóż ciecz na bok. (Powinieneś mieć około 1 szklanki.) Zawartość Sitka wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
żurawinażurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
SzpatułkaSzpatułka
4
Wlać pozostałą 1/4 szklanki wody do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Posypać żelatynę równomiernie na powierzchni i pozostawić w stanie niezakłóconym, aż zmięknie, około 3 minut (zacznie wyglądać falisty i pomarszczony).Na czystą patelnię wrzucić naprężony płyn żurawinowy i wymieszać mieszaninę żelatyny i skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść na małym ogniu i ubijaj nieprzerwanie, aż żelatyna się rozpuści i nie będzie już ziarnista, około 2 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Przenieść mieszaninę do przygotowanej formy i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny. Aby rozpuścić formę, zanurz ją w ciepłej (nie gorącej) wodzie na około 10 sekund. Uruchom końcówkę noża lub gumowej szpatułki między sosem galaretki i formy poluzować krawędzie, a następnie odwrócić na danie do serwowania. Powrót do lodówki, aby ponownie w razie potrzeby, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn