SOS Żurawinowo-Pigwowy

SOS Żurawinowo-Pigwowy
Sos żurawinowy pigwa jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie SOS. Ten przepis służy 5. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Mieszanka żurawiny, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chutney Z Pigwy Żurawinowej, Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej, oraz Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy.

Instrukcje

1
Obierz, ćwiartka i rdzeń pigwy, zachowując skórkę i rdzenie, a następnie pokrój ćwiartki na kawałki 1/4 cala. Zwiąż skórkę i rdzenie w gazie. Zagotować wodę i cukier w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać pigwę i wiązkę gazy i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż pigwa będzie miękka, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać żurawinę i dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie i zmięknie, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3
Odcedzić mieszaninę w dużym sito o średnich oczkach ustawić nad miską, odrzucając wiązkę gazę i rezerwując ciała stałe żurawiny, a następnie powrócić płyn do gotowania na patelni i gotować, odkryte, aż syropy i zredukowane do około 1 1/2 szklanki, 5 do 10 minut. Wymieszać syrop i mieszankę żurawinową w misce, następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
1
Sos z pigwy żurawinowej można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje5
Ocena Zdrowia3
Magazyn