SOS Żurawinowo-Malinowy
SOS żurawinowo-malinowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 157 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, żurawinę, dżem malinowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to SOS Żurawinowo-Malinowy, Sos Żurawinowy Malinowo-Orzechowy, oraz SOS Żurawinowo-Malinowy Pieczony W Piekarniku.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj żurawinę, brązowy cukier i wodę.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej. Gotować 8 do 10 minut, często mieszając, aż mieszanina będzie gęsta i wszystkie żurawiny pękną. Lekko schłodzić, około 10 minut.
Przecedzić mieszankę żurawinową, wyciskając jagody, aby wydobyć sok; wyrzucić Skórki jagodowe. Dżem wymieszać z ciepłym sokiem. Fajne 30 minut.