Sos Z Ziela Angielskiego
Ziele angielskie sos może być tylko sos szukasz. Na 27,51 zł / porcja, ten przepis okładki 89% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 6854 kalorii, 651g białka, oraz 239g tłuszczu. Ten przepis służy 1. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka płynu-uncje wody, jagody ziele angielskie, liście laurowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Muffinki Z Ziela Angielskiego, Ziele angielskie placek ziemniaczany (Bh&g), oraz Muffinki Jabłkowe Ziele Angielskie.
Instrukcje
W dużym rondelku umieścić podroby z indyka, wodę, jagody ziela angielskiego, czarny pieprz, liście laurowe, laskę cynamonu, seler, marchew, cebulę, sól i skórkę klementynki oraz sok i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj rondel pokrywką i zmniejsz ogień, aby mieszanka delikatnie się gotowała. Gotować przez 2 godziny.
Wyjąć rondel z ognia i przecedzić wywar sosu przez sito do czystego dużego miarki. To powinno dać ci około 1 litra zapasu.
Gdy będziesz gotowy do zrobienia sosu, Usuń gotowanego indyka z patelni do pieczenia i pozostaw na czystej desce do rzeźbienia.
Do czystego rondla wlać soki z indyka z puszki do pieczenia.
Umieść mąkę w małej misce.
Dodać kilka łyżek wywaru sosu i dobrze wymieszać ręczną trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki i wywar do rondla i dobrze wymieszać na średnim ogniu, aż składniki się połączą.
Stopniowo dodawać bulion i miód do rondla i dobrze wymieszać.
Niech bańki sos z dala, aż zgęstnieje i mączny smak znika.
Wlać do dzbanka lub rondla i podawać z gotowanym przyprawionym i Super soczystym pieczonym indykiem Nigelli.
Umieść wodę w największym garnku lub wiadrze / plastikowym pojemniku i dodaj wszystkie składniki z indyka, mieszając, aby rozpuścić sól, cukier, syrop i miód. (Wyciśnij sok z ćwiartek pomarańczowych do solanki, zanim wrzucisz kawałki.)
Odwiąż i usuń dowolny sznurek lub kratownicę przymocowany do indyka, wstrząśnij go swobodnie i dodaj do płynu.
Dodać więcej wody, jeśli indyk nie jest całkowicie zanurzony. Przechowywać mieszaninę w zimnym miejscu, nawet na zewnątrz przez noc lub przez 1 lub 2 dni przed gotowaniem, pamiętając, aby wyjąć ją z płynu (i wycierając ją do sucha ręcznikiem kuchennym) dobry 40 lub 50 minut przed musi przejść do piekarnika. Indyki - tak jest w przypadku całego mięsa - powinny być w temperaturze pokojowej przed umieszczeniem w nagrzanym piekarniku. Jeśli jesteś zaniepokojony - zimna woda w solance naprawdę ochłodzi tego ptaka - po prostu gotuj indyka dłużej, niż wymaga tego jego rzeczywista waga.
Masło i syrop umieść w rondlu i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż składniki się stopią i połączą.
Posmaruj indyka szkliwem przed pieczeniem i ubijaj okresowo przez cały czas pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Gotować indyka przez 30 minut w tej stosunkowo wysokiej temperaturze, a następnie włączyć piekarnik do 350 stopni F i kontynuować gotowanie, obracając piekarnik z powrotem do 425 stopni F na finał15 minut lub tak, jeśli chcesz dać impuls brązowienie skóry. Dla 9 do 11-funtowego indyka, pozwól 2 1/2 do 3 godzin w sumie. Ale pamiętaj, że piece różnią się ogromnie, więc po prostu sprawdź, przebijając mięso między nogą a ciałem małym ostrym nożem: kiedy soki są jasne, indyk jest gotowany.
Tak jak ważne jest, aby indyk osiągnął temperaturę pokojową, zanim trafi do piekarnika, tak ważne jest, aby pozostawić go na dobre 20 minut, zanim go wyrzeźbisz.