Sos Z Ziela Angielskiego

Sos Z Ziela Angielskiego
Ziele angielskie sos może być tylko sos szukasz. Na 27,51 zł / porcja, ten przepis okładki 89% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 6854 kalorii, 651g białka, oraz 239g tłuszczu. Ten przepis służy 1. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka płynu-uncje wody, jagody ziele angielskie, liście laurowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Muffinki Z Ziela Angielskiego, Ziele angielskie placek ziemniaczany (Bh&g), oraz Muffinki Jabłkowe Ziele Angielskie.

Instrukcje

1
W dużym rondelku umieścić podroby z indyka, wodę, jagody ziela angielskiego, czarny pieprz, liście laurowe, laskę cynamonu, seler, marchew, cebulę, sól i skórkę klementynki oraz sok i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj rondel pokrywką i zmniejsz ogień, aby mieszanka delikatnie się gotowała. Gotować przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Podroby Z IndykaPodroby Z Indyka
Liście LauroweLiście Laurowe
KlementynaKlementyna
MarchewMarchew
SelerSeler
SokSok
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć rondel z ognia i przecedzić wywar sosu przez sito do czystego dużego miarki. To powinno dać ci około 1 litra zapasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
3
Gdy będziesz gotowy do zrobienia sosu, Usuń gotowanego indyka z patelni do pieczenia i pozostaw na czystej desce do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Do czystego rondla wlać soki z indyka z puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Umieść mąkę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodać kilka łyżek wywaru sosu i dobrze wymieszać ręczną trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodać mieszaninę mąki i wywar do rondla i dobrze wymieszać na średnim ogniu, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Stopniowo dodawać bulion i miód do rondla i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Niech bańki sos z dala, aż zgęstnieje i mączny smak znika.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
10
Wlać do dzbanka lub rondla i podawać z gotowanym przyprawionym i Super soczystym pieczonym indykiem Nigelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
1
Umieść wodę w największym garnku lub wiadrze / plastikowym pojemniku i dodaj wszystkie składniki z indyka, mieszając, aby rozpuścić sól, cukier, syrop i miód. (Wyciśnij sok z ćwiartek pomarańczowych do solanki, zanim wrzucisz kawałki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
SyropSyrop
MiódMiód
SokSok
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odwiąż i usuń dowolny sznurek lub kratownicę przymocowany do indyka, wstrząśnij go swobodnie i dodaj do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
3
Dodać więcej wody, jeśli indyk nie jest całkowicie zanurzony. Przechowywać mieszaninę w zimnym miejscu, nawet na zewnątrz przez noc lub przez 1 lub 2 dni przed gotowaniem, pamiętając, aby wyjąć ją z płynu (i wycierając ją do sucha ręcznikiem kuchennym) dobry 40 lub 50 minut przed musi przejść do piekarnika. Indyki - tak jest w przypadku całego mięsa - powinny być w temperaturze pokojowej przed umieszczeniem w nagrzanym piekarniku. Jeśli jesteś zaniepokojony - zimna woda w solance naprawdę ochłodzi tego ptaka - po prostu gotuj indyka dłużej, niż wymaga tego jego rzeczywista waga.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Masło i syrop umieść w rondlu i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż składniki się stopią i połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Posmaruj indyka szkliwem przed pieczeniem i ubijaj okresowo przez cały czas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Gotować indyka przez 30 minut w tej stosunkowo wysokiej temperaturze, a następnie włączyć piekarnik do 350 stopni F i kontynuować gotowanie, obracając piekarnik z powrotem do 425 stopni F na finał15 minut lub tak, jeśli chcesz dać impuls brązowienie skóry. Dla 9 do 11-funtowego indyka, pozwól 2 1/2 do 3 godzin w sumie. Ale pamiętaj, że piece różnią się ogromnie, więc po prostu sprawdź, przebijając mięso między nogą a ciałem małym ostrym nożem: kiedy soki są jasne, indyk jest gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
5
Tak jak ważne jest, aby indyk osiągnął temperaturę pokojową, zanim trafi do piekarnika, tak ważne jest, aby pozostawić go na dobre 20 minut, zanim go wyrzeźbisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

11 łyżka suszonego oreganoziele angielskieziele angielskie22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuziele angielskieziele angielskie1Batoniki toffi Heathpieprz czarnypieprz czarny32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupieprz czarnypieprz czarny75opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge3/4 uncji masła3/4 uncji masła11 łyżka suszonego oreganonasiona kminkunasiona kminku2marchew obrana i pokrojona na półmarchew obrana i pokrojona na pół1stickseler naciowyseler naciowy1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1stickCynamon (1/2 cala) Cynamon (1/2 cala)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczysty miódczysty miód42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczysty miódczysty miód1clementine, zested and juicedclementine, zested and juiced22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna3świeże liście lauroweświeże liście laurowe3caleimbir pokrojony w 6 plastrówimbir pokrojony w 6 plastrów32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona gorczycy białejnasiona gorczycy białej1cebula, połówka, ale nie obranacebula, połówka, ale nie obrana2cebula ćwiartkacebula ćwiartka1pomarańczowy, ćwiartkapomarańczowy, ćwiartka1Garśćświeże liście pietruszki, opcjonalnie (tylko jeśli masz trochę pietruszki wiszące wokół)świeże liście pietruszki, opcjonalnie (tylko jeśli masz trochę pietruszki wiszące wokół)3Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych4Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane200opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeounces caster sugarounces caster sugar500opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeSól kuchenna 1/4 uncjiSól kuchenna 1/4 uncji4kilogramy(Od 4 do 5 kg) Turcja(Od 4 do 5 kg) Turcja1dla każdego.Podroby z indyka (bez wątroby)Podroby z indyka (bez wątroby)2kuflegruby wędzony boczek pokrojony w kostkęgruby wędzony boczek pokrojony w kostkę6Średnia żółta cebula, posiekana10 litrów 11 płynów uncji wody10 litrów 11 płynów uncji wody
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn