Ziele angielskie sos może być tylko sos szukasz. Na 27,51 zł / porcja, ten przepis okładki 89% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 6854 kalorii, 651g białka, oraz 239g tłuszczu. Ten przepis służy 1. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka płynu-uncje wody, jagody ziele angielskie, liście laurowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Muffinki Z Ziela Angielskiego, Ziele angielskie placek ziemniaczany (Bh&g), oraz Muffinki Jabłkowe Ziele Angielskie.
Instrukcje
1
W dużym rondelku umieścić podroby z indyka, wodę, jagody ziela angielskiego, czarny pieprz, liście laurowe, laskę cynamonu, seler, marchew, cebulę, sól i skórkę klementynki oraz sok i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj rondel pokrywką i zmniejsz ogień, aby mieszanka delikatnie się gotowała. Gotować przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Ziele Angielskie
Laska Cynamonu
Podroby Z Indyka
Liście Laurowe
Klementyna
Marchew
Seler
Sok
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć rondel z ognia i przecedzić wywar sosu przez sito do czystego dużego miarki. To powinno dać ci około 1 litra zapasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia Z Sosem
Sito
3
Gdy będziesz gotowy do zrobienia sosu, Usuń gotowanego indyka z patelni do pieczenia i pozostaw na czystej desce do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Do czystego rondla wlać soki z indyka z puszki do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Umieść mąkę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać kilka łyżek wywaru sosu i dobrze wymieszać ręczną trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Dodać mieszaninę mąki i wywar do rondla i dobrze wymieszać na średnim ogniu, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Stopniowo dodawać bulion i miód do rondla i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Niech bańki sos z dala, aż zgęstnieje i mączny smak znika.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
10
Wlać do dzbanka lub rondla i podawać z gotowanym przyprawionym i Super soczystym pieczonym indykiem Nigelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
1
Umieść wodę w największym garnku lub wiadrze / plastikowym pojemniku i dodaj wszystkie składniki z indyka, mieszając, aby rozpuścić sól, cukier, syrop i miód. (Wyciśnij sok z ćwiartek pomarańczowych do solanki, zanim wrzucisz kawałki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Cała Turcja
Syrop
Miód
Sok
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Odwiąż i usuń dowolny sznurek lub kratownicę przymocowany do indyka, wstrząśnij go swobodnie i dodaj do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Gruby Czerwony Cukier
3
Dodać więcej wody, jeśli indyk nie jest całkowicie zanurzony. Przechowywać mieszaninę w zimnym miejscu, nawet na zewnątrz przez noc lub przez 1 lub 2 dni przed gotowaniem, pamiętając, aby wyjąć ją z płynu (i wycierając ją do sucha ręcznikiem kuchennym) dobry 40 lub 50 minut przed musi przejść do piekarnika. Indyki - tak jest w przypadku całego mięsa - powinny być w temperaturze pokojowej przed umieszczeniem w nagrzanym piekarniku. Jeśli jesteś zaniepokojony - zimna woda w solance naprawdę ochłodzi tego ptaka - po prostu gotuj indyka dłużej, niż wymaga tego jego rzeczywista waga.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Solanka
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Masło i syrop umieść w rondlu i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż składniki się stopią i połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Posmaruj indyka szkliwem przed pieczeniem i ubijaj okresowo przez cały czas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Glazura
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Gotować indyka przez 30 minut w tej stosunkowo wysokiej temperaturze, a następnie włączyć piekarnik do 350 stopni F i kontynuować gotowanie, obracając piekarnik z powrotem do 425 stopni F na finał15 minut lub tak, jeśli chcesz dać impuls brązowienie skóry. Dla 9 do 11-funtowego indyka, pozwól 2 1/2 do 3 godzin w sumie. Ale pamiętaj, że piece różnią się ogromnie, więc po prostu sprawdź, przebijając mięso między nogą a ciałem małym ostrym nożem: kiedy soki są jasne, indyk jest gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Piekarnik
5
Tak jak ważne jest, aby indyk osiągnął temperaturę pokojową, zanim trafi do piekarnika, tak ważne jest, aby pozostawić go na dobre 20 minut, zanim go wyrzeźbisz.