Sos wołowy w dużej partii
Big-Batch Beef Sauce to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoovo-wegetariański przepis na 20 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 42 kalorie . Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako sos i jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką oregano, sól, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 50% , to danie jest dobre. Wypróbuj Big Batch Smoothie Bowl , Mushrooms A La Grecque - Small Batch i Zhoug Sauce (znany również jako Schug Sauce) – A Spicy Middle Eastern Cilantro Sauce, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu gotuj wołowinę, cebulę, seler i czosnek, aż mięso nie będzie już różowe, a warzywa będą miękkie; odcedź. Dodaj pozostałe składniki. Doprowadź do wrzenia; zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia przez 1 do 1-1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Ostudź.
Przenieś do torebek lub pojemników do zamrażania, około 2 filiżanek w każdym. Można zamrażać do 3 miesięcy.