SOS Truskawkowo-Miętowy
SOS truskawkowo-miętowy wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.11 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 622 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz liście mięty, miód, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Dobrze sprawdza się jako sos. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Truskawkowe kebaby z sosem cytrynowo-miętowym, Mint Mojo (portorykański sos czosnkowy z miętą), oraz Placki z grochu, mięty i fety z sosem jogurtowo-miętowym (bezglutenowe, bez ziarna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz truskawki, miód i liście mięty w małym rondlu; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż miód rozpuści się, 1 do 2 protokół.
Wlać mieszaninę do blendera.
Wlać sos do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby sos się poruszył, zanim zostawisz go na puree. Puree partiami, jeśli to konieczne, aż będzie gładka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree SOS prawo w garnku.
SOS przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Podawać w ciepłej lub pokojowej temperaturze.