Sos Serowy Gruyère

Sos Serowy Gruyère
Sos serowy Gruyère może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mąkę, ser gruyère, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczony kalafior z sosem serowym Gruyere - 3 punkty, Makaron z serem Gruyère, oraz Gruyere boczek makaron z serem.

Instrukcje

1
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Mąkę umieścić w średnim, ciężkim rondlu; stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieścić na średnim ogniu; gotować do zgęstnienia (około 8 minut), stale mieszając.
4
Zdjąć z ognia; dodać ser, mieszając aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawSos
Magazyn