SOS Puttanesca
SOS Puttanesca to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 124 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liście pietruszki, oliwki, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to SOS Puttanesca, SOS Puttanesca, oraz SOS Puttanesca.
Instrukcje
Umieść oliwę z oliwek, anchois, czosnek i zmiażdżoną czerwoną paprykę w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pęcherzyki tworzą się wokół czosnku, o 2 protokół.
Wymieszać pomidory, oliwki i kapary i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast na makaronie.