Sos Pomidorowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu pomidorowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 276 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, sól koszerna, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nasi Daging Kedah & Air Asam Tomato (Kedah Beef Rice with Tomato Sour Gravy), Sos Pomidorowy, oraz Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym rondlu overmedium ciepła.
Dodać cebulę i tymianek; gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka itłuszczone, około 10 minut.
Dodać mąkę; mieszać stale przez 3 minuty.
Dodaj pomidory z sokami; gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż zgęstnieją i smakują, około 30 minut. Odrzuć tymianek.Wymieszać w szalotki, śmietana, i 1/8 łyżeczka cayenne.Doprawić do smaku solą, pieprzem i więcej, w razie potrzeby.