Sos Orzechowy Curry Czerwony
Czerwony sos curry orzechowy jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie SOS. Ten przepis służy 8 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, niskosolny bulion z kurczaka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z warzywami, Najlepszy Tajski Sos Curry-Orzechowy, oraz Kurczak z orzechowym sosem Curry.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaćnastępny 3 składniki; sauté 2 minuty.
Dodaj pastę, wymieszaj 1 minutę.
Ubijamy peanutbutter, następnie 5 kolejnych składników. Zmniejszyć ogień do średniej; dusić untilreduced do 2 filiżanek, ubijanie i dodawaniebroth w razie potrzeby, o 5 protokół.
Removefrom ciepła; cool. Wymieszać z sokiem z limonki. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Cover; chill.Rewarm, przerzedzenie bulionem.
Kolendrę wymieszać w sosie i podawać.