Sos Marinara mojej mamy to bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański sos. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 66 kalorii , 2 g białka i 3 g tłuszczu . Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką liście bazylii, cukier granulowany, pomidory w puszce i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 32 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Podstawowy sos Marinara , Jak zrobić podstawowy sos Marinara i Marinara Bird's Nest .
Instrukcje
1
Na średniej patelni, na średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek. Wymieszaj cebulę, marchewkę, plasterki czosnku i płatki czerwonej papryki. Dopraw solą do smaku i gotuj przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj cukier i pomidory z puszki, rozdrabniając je łyżką i dobrze wymieszaj. Gotuj przez kolejne 10 do 15 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku, a następnie dodaj liście bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Filiżanek Startego Sera Romano
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala