Sos Marinara mojej mamy
Sos Marinara mojej mamy to bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański sos. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 66 kalorii , 2 g białka i 3 g tłuszczu . Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką liście bazylii, cukier granulowany, pomidory w puszce i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 32 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 62% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Podstawowy sos Marinara , Jak zrobić podstawowy sos Marinara i Marinara Bird's Nest .
Instrukcje
Na średniej patelni, na średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek. Wymieszaj cebulę, marchewkę, plasterki czosnku i płatki czerwonej papryki. Dopraw solą do smaku i gotuj przez około 2 minuty.
Dodaj cukier i pomidory z puszki, rozdrabniając je łyżką i dobrze wymieszaj. Gotuj przez kolejne 10 do 15 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku, a następnie dodaj liście bazylii.