SOS Grzybowo-Quinoa
Grzyb-Quinoa Dressing może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sól i świeżo zmielony pieprz, quinoa, borowiki grzyby, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czosnek Grzyb Quinoa, Risotto Z Komosą Pieczarkową, oraz Patelnia z quinoanem i grzybami.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć porcini i 1 szklanka wrzącej wody.
Odstawić, aż grzyby utykają, około 20 minut. Delikatnie wycisnąć grzyby, aby usunąć ziarno, następnie podnieść z wody, wycisnąć do sucha i drobno posiekać.
Nie zakłócając żwiru, wlej większość moczonej cieczy do szklanki; dodaj wodę, aby uzyskać 2/3 szklanki. Wyrzucić ziarnisty płyn. Miskę wypłukać i osuszyć.
W międzyczasie przepłukać quinoa w drobnym sitku pod chłodną bieżącą wodą.
Umieść quinoa w 4-do 5-quart patelni.
Dodaj 2/3 szklanki płynu do namaczania porcini i bulion. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż quinoa jest po prostu tender do gryzienia, 10 do 12 protokół.
Spuścić i zapisać cieczy, dodając tyle wody, aby 1/2 szklanki. Umieść quinoa w dużej misce.
Jak gotuje quinoa, spłukać wspólne grzyby, odciąć i wyrzucić przebarwione końce łodygi, i drobno posiekać.
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, wymieszać szalotki i czosnek, aż szalotki będą wiotkie i zabarwione na brązowo, 3 do 4 minut.
Dodaj borowiki, wspólne grzyby, seler i rozmaryn. Mieszać często na dużym ogniu, aż grzyby są kulejące i soki gotować od, o 5 protokół.
Warzywa wymieszać z komosą ryżową, kawałkami chleba, pietruszką, tymiankiem oraz solą i pieprzem do smaku.
Wlać sos quinoa do płytkiej zapiekanki 2 1/2-do 3 1/2-quart i dodać zarezerwowany płyn do gotowania. Przykryć i piec w piekarniku 400 do nagrzania, około 25 minut (30 minut, jeśli schłodzone).