Sos do wina "Light" wilka
"Lekki" sos do wina wilka to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie napój. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 275 kalorii, 1G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, musztarda dijon, odtłuszczone bulion z kurczaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Filet Mignon Z Sosem Grzybowo-Winnym - Wersja Lekka Waga Wat, Gotowanie Medalionów wieprzowych Light z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, oraz Domowy Blender SOS Enchilada + Wolf Gourmet Blender Giveaway.
Instrukcje
Na patelni o grubości 10-12 cali połącz 1 szklankę odtłuszczonego bulionu z kurczaka i 1 szklankę wytrawnego białego wina. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 2/3 szklanki, o 10 protokół.
Dodaj 2 łyżeczki musztardy Dijon i 6 łyżek niesolonego masła w kawałku i ubijaj, aż masło zostanie zmiksowane z wrzącym sosem. Nadal gotować i mieszać, aż sos zmniejszy się do około 2/3 szklanki i wystarczająco grube, aby pokryć łyżkę w aksamitnej warstwie, 3 do 5 minut.
Dodaj sok z cytryny do smaku. Użyj gorącego.