Sos Cytrynowy
Sos cytrynowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 42 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką jajko, sok z cytryny, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Szparagi i cytryna i bazylia ricotta Nadziewane Roladki łososia z sosem cytrynowym, Ciasto cytrynowo-kukurydziane z polewą cytrynową i sosem Borówkowo-kruszonym, oraz Meyer lemon pieczona marchewka z sosem cytrynowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, stale mieszając trzepaczką.
Dodać masło i sok z cytryny; gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina pokryje tył łyżki (około 160).
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką cytrynową.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone. (
Mieszanina gęstnieje w miarę schładzania.)