Sos Chrzanowy Żurawinowy
Sos chrzanowy żurawinowy może być tylko sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 84 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 54 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka żurawiny, chrzanu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Spróbuj Kotlety Wieprzowe W Sosie Chrzanowo-Żurawinowym, Pan Seared Day boat przegrzebki na kiełkach Sałatka z żurawinowym chrzanem sosem do zanurzania, oraz Majonez Żurawinowo-Chrzanowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieść żurawinę, chrzan, cukier i wodę na wolnym ogniu w 3-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści. Dusić, odkryte, mieszając i zacierania jagody często łyżką, aż jagody rozbić, 5 do 10 minut.
Podawać sosem ciepłym lub w temperaturze pokojowej.
Sos można przygotować 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać na małym ogniu przed podaniem.