SOS Béarnaise
SOS Béarnaise może być tylko sos, którego szukasz. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 48. Udaj się do sklepu i odbierz estragon, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pan-seeded Rib-Eye Steak with Béarnaise (Entrecôte Béarnaise), SOS Bearnaise, oraz SOS Bearnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masło w małym rondlu na średnim ogniu; gotować 5 minut lub do całkowitego rozpuszczenia. Ostrożnie ściągaj ciała stałe z góry za pomocą łyżki; wyrzucaj ciała stałe. Powoli wylewaj pozostałe masło z patelni, pozostawiając pozostałe ciała stałe na patelni; wyrzucaj ciała stałe.
Połącz żółtka i 2 łyżki wody w małym rondlu, mieszając trzepaczką do uzyskania piany.
Umieść patelnię na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina lekko zgęstnieje. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki klarowanego masła, około 1 łyżki na raz, mieszając trzepaczką, aż każdy dodatek zostanie włączony i mieszanina będzie gęsta. Pozostałe masło klarowane należy zachować do innego wykorzystania.
Połączyć wino, ocet, szalotki, i gałązki estragonu w ciężkim rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych. Przecedzić przez sito do masy maślanej. Wymieszać z solą, pieprzem i posiekanym świeżym estragonem.