SOS Bourbon-Cream
Bourbon-krem sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 477 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, zastrzeżone szyi i podrobów z indyka, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak z orzechami w sosie Bourbon Maple Cream, Naleśniki z brzoskwiniami Bourbon i kremem kokosowym z syropem śmietankowym Bourbon, oraz SOS Bourbon.
Instrukcje
Kark z indyka i podroby osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieścić je w dużej misce i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodać 2 łyżki mąki i wrzucić do herbu.
Rozgrzać duży garnek lub piec holenderski na średnim ogniu i dodać 3 łyżki oleju. Gdy mieni się, Umieść karkówkę z indyka i podroby w garnku; brązuj je dobrze ze wszystkich stron, około 6 minut.
Usuń rumiane elementy na duży talerz i odstaw na bok.
Wlej nadmiar oleju z garnka i wyrzuć, ale nie czyść garnka. Zwrócić garnek do pieca na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 3 łyżki oleju do garnka. Na gorąco dodajemy do garnka cebulę, seler i marchew ze szczyptą soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i tylko brązowieje na brzegach, o 15 protokół. W międzyczasie podgrzej rosół z kurczaka w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Posypać pozostałe 6 łyżki mąki na warzywa i mieszać aż dobrze włączone. Gotować około 2 minut więcej, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj gorący rosół z kurczaka do garnka, stale mieszając i skrobając wszelkie rumiane kawałki, które przylgnęły do dna drewnianą łyżką. Wyłączyć ogień i wymieszać 1/2 szklanki bourbona, liści laurowych i szałwii.
Miejsce zarezerwowane szyi i podrobów w garnku. Włącz Piec z powrotem i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do średnio niskiej, i gotować na wolnym ogniu, przez około 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest zmniejszona i zagęszczony i nie ma surowego smaku mąki pozostaje.Przecedzić sos przez sitko o drobnej siatce do średniego rondla. Wymieszaj śmietanę i pozostałą 1/4 szklanki bourbona, a następnie wróć do pieca na średnim ogniu, aby się nagrzać. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.