Sorbet z Mango i wody różanej
Sorbet z Mango i wody różanej wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wino, kostki lodu, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Sorbet z wody różanej z posiekanymi pistacjami, Prażony rabarbar z wodą różaną i sorbetem Truskawkowym, oraz Woda Różana + Mięta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz cukier, wodę i skórkę z limonki na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Włóż zamrożone kawałki mango do robota kuchennego z lodem, winem, wodą różaną i schłodzonym syropem z limonki. Proces przez 2 do 3 minut, aż lód się rozpadnie i sorbet zgęstnieje. Po zakończeniu sorbet będzie miał luźną konsystencję.
Przenieść miskę robota kuchennego do zamrażarki, aby całkowicie utwardzić sorbet, około 1 godziny. Przechowywać w przykrytym hermetycznym pojemniku. Zużyć w ciągu 1 miesiąca. Aby podać, łyżkę do kieliszków do martini i udekorować miętą.