Sorbet Podwójnie Cytrynowy

Sorbet Podwójnie Cytrynowy
Sorbet podwójnie cytrynowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz maślankę, pół na pół, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 22%. Spróbuj Sorbet Cytrynowy, Sorbet truskawkowy, cytrynowy i bazyliowy, oraz Babuni cytrynowy malinowy sorbet deser dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przycinaj i odrzucaj końce korzeni i twarde wierzchołki z trawy cytrynowej; usuwaj i odrzucaj twarde zewnętrzne warstwy. Grubo posiekać delikatne łodygi wewnętrzne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2/3 szklanki wody do wrzenia. Wymieszać z trawą cytrynową, zdjąć z ognia i odstawić na 15 minut. Nacisnąć przez drobny sitko ustawione nad miską, a następnie powrócić płyn do patelni; wyrzucić trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodaj cukier do wody z trawy cytrynowej i mieszaj często na dużym ogniu, aż się rozpuści, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem. Zagnieżdżcie patelnię w misce z lodowatą wodą i mieszajcie często, aż mieszanina ostygnie, około 10 minut. Wymieszać z maślanką i pół na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów (1-qt. lub większej pojemności) i zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż dasher będzie trudno obrócić lub maszyna zatrzyma się. Opakowanie hermetyczne i zamrażać, aż będzie wystarczająco twarde, aby zgarnąć, co najmniej 2 godziny lub do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn