Sorbet Podwójnie Cytrynowy
Sorbet podwójnie cytrynowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz maślankę, pół na pół, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 22%. Spróbuj Sorbet Cytrynowy, Sorbet truskawkowy, cytrynowy i bazyliowy, oraz Babuni cytrynowy malinowy sorbet deser dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinaj i odrzucaj końce korzeni i twarde wierzchołki z trawy cytrynowej; usuwaj i odrzucaj twarde zewnętrzne warstwy. Grubo posiekać delikatne łodygi wewnętrzne.
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2/3 szklanki wody do wrzenia. Wymieszać z trawą cytrynową, zdjąć z ognia i odstawić na 15 minut. Nacisnąć przez drobny sitko ustawione nad miską, a następnie powrócić płyn do patelni; wyrzucić trawę cytrynową.
Dodaj cukier do wody z trawy cytrynowej i mieszaj często na dużym ogniu, aż się rozpuści, 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem. Zagnieżdżcie patelnię w misce z lodowatą wodą i mieszajcie często, aż mieszanina ostygnie, około 10 minut. Wymieszać z maślanką i pół na pół.
Wlać mieszaninę do maszyny do lodów (1-qt. lub większej pojemności) i zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż dasher będzie trudno obrócić lub maszyna zatrzyma się. Opakowanie hermetyczne i zamrażać, aż będzie wystarczająco twarde, aby zgarnąć, co najmniej 2 godziny lub do 2 tygodni.