Sorbet Po Prostu Truskawkowy
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Po prostu Sorbet truskawkowy może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 303 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 17 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Simply Strawberry Love Muffins, Simply Perfect Truskawkowe Ciastko, oraz Po Prostu Rewelacyjne Ciasto Truskawkowe.
Instrukcje
Przygotuj syrop cukrowy: w rondlu na średnim ogniu połącz cukier, wodę i sól. Gotować, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się, o 3 protokół.
W blenderze przecier truskawki syropem i sokiem z cytryny, aż będą bardzo gładkie (być może trzeba podzielić je na kilka partii, jeśli blender nie jest zbyt duży). W razie potrzeby przecedzić przez sito o drobnych oczkach, aby uzyskać gładszą teksturę. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Dodać białko jaja, jeśli jest używane, w ciągu ostatnich 2-3 minut ubijania. Jeśli robisz ciasto lodowe, natychmiast pakuj do patelni. Lub przechowywać, szczelnie przykryte, w zamrażarce.
Pokrój 7 owoców męczennicy na pół i zgarnij miąższ i nasiona do blendera. Mieszamy przez 20 sekund, a następnie przechodzimy przez sitko o drobnej siatce do małej miski, naciskając na ciała stałe tylną drewnianą łyżką. Odmierz 6 łyżek tego przecieru i połącz z truskawkami, syropem i sokiem z cytryny w blenderze zgodnie z instrukcją powyżej.