Sorbet mandarynkowy z kremem waniliowym i kandyzowanymi pistacjami
Sorbet mandarynkowy z kremem waniliowym i kandyzowanymi pistacjami to bezglutenowe deser. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz gorzki likier, fasolę wanilii, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto piernikowe z lukrem twarogowym i kandyzowanymi pistacjami, Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, oraz Granita mandarynkowa z kremem z wanilii.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Lodziarka, kieliszki do martini
Połącz sok mandarynkowy, cukier i Campari, jeśli używasz w średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Schłodzić mieszaninę w lodówce przez około 20 minut, a następnie przetworzyć sorbet w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przelać do miski, przykryć szczelnie i zamrozić do twardości, co najmniej 2 godziny i do 3 dni.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W średniej misce wymieszać cukier, 1 łyżkę wody i sól.
Dodać pistacje i wymieszać do pokrycia.
Rozprowadzić pistacje na przygotowanej blasze do pieczenia i piec, aż orzechy będą złote i chrupiące, o 8 protokół. Orzechy pozostawić do ostygnięcia, następnie grubo posiekać i odstawić.
Śmietanę umieścić w małej misce. Użyj noża do parowania, aby zeskrobać fasolę z strąka na śmietanę.
Dodaj pustą kapsułkę i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do użycia.
Do kieliszka do martini wlać 2 łyżki kremu waniliowego.
Dodaj gałkę sorbetu i udekoruj pistacjami.