Sorbet Czekoladowo-Orzechowy

Sorbet Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowy sorbet z orzechów laskowych to bezglutenowe i bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać syrop czekoladowy, woda, bezkofeinowa czekolada z orzechami laskowymi torebki herbaty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Sorbet czekoladowo-malinowy na tydzień czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zamrozić miskę lodów na noc przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W małym garnku zagotuj wodę na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj torebki herbaty i strome przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie PlasterkiPieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie Plasterki
4
Wyjąć worki z garnka i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj, aby połączyć.
6
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej miski do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć i umieścić w lodówce do ostygnięcia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wyjmij miskę lodów z zamrażarki i zabezpiecz w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Wlać czekoladę z orzechami laskowymi do miski i uruchomić maszynę do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Sorbet jest gotowy po zamrożeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
10
Podawać udekorowane świeżymi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn