Sorbet Arbuzowy

Sorbet Arbuzowy
Sorbet Arbuzowy to przepis bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla dietetyków, składający się z 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 273 kalorie . Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na lato . Jeśli masz pod ręką sorbet malinowy, półsłodkie chipsy czekoladowe, sorbet ananasowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 23% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Sorbet z arbuza , Koktajle z sorbetu arbuzowego i Sorbet z arbuza i żurawiny .

Instrukcje

1
Wyłóż 1-1/2-qt. okrągła metalowa miska owinięta plastikową folią. Wyciśnij cienką warstwę sorbetu limonkowego na dno i boki miski. Zamrozić, bez przykrycia, do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Sorbecie Malinowym, Lekko ZmiękczonymO Sorbecie Malinowym, Lekko Zmiękczonym
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozłóż cienką warstwę sorbetu ananasowego równomiernie na warstwie sorbetu limonkowego. Zamrozić, aż będzie twarde. Ułóż sorbet malinowy na środku miski wyłożonej sorbetem. Wygładź wierzch tak, aby przypominał przekrojonego arbuza. Przykryj i zamroź, aż będzie twarde, około 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
O Sorbecie Malinowym, Lekko ZmiękczonymO Sorbecie Malinowym, Lekko Zmiękczonym
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Tuż przed podaniem wyjmij miskę z zamrażarki i odkryj. Odwróć na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Zdejmij miskę i plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Pokroić w kliny; wciśnij kilka kawałków czekolady w część sorbetu malinowego każdego kawałka, tak aby przypominał pestki arbuza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
ArbuzArbuz
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
O Sorbecie Malinowym, Lekko ZmiękczonymO Sorbecie Malinowym, Lekko Zmiękczonym
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Sorbet można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn