Sopaipillas Z Sosem Czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Sopaipillas z sosem czekoladowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 153 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 22 centów za porcję. Jeśli masz tortille 8 do mąki, masło, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sopaipillas, Nasty Bits: Sopaipillas, oraz Południowo-Zachodnie Sopaipillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować sos: w małym rondlu zagotować 1/4 szklanki wody, brązowy cukier i sól, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Ubić kakao na gładką masę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i wanilią. (Sos można schłodzić w lodówce, przykryty, do 3 dni; podgrzać przed podaniem.)
Rozgrzać 1/2 cala oleju roślinnego w dużej głębokiej patelni, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 350 stopni F. praca partiami, smażyć tortille, obracając raz, aż bąbelkowy i złoty po obu stronach, 1 do 2 minut na partię. (Przywróć olej do 350 stopni F między partiami.)
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i obficie posypać obie strony granulowanym cukrem.
Polać sosem czekoladowym.