Sooji Upma (Danie Śniadaniowe Z Semoliny Indyjskiej)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj Sooji Upma (indyjskie danie śniadaniowe z semoliną). Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 451 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis od Serious Eats ma 46 fanów. Mieszanka dreszczy, sól koszerna, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indian Semolinan Upma, Kanchipuram Upma-South Indian Upma s-łatwe śniadanie s, oraz Upma, jak zrobić Upma / South Indian Upma.
Instrukcje
Umieścić kaszę manną w żeliwnej patelni i gotować na średnim ogniu, aż do Tasty, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Powrót patelni do średniego ciepła i podgrzać ghee lub oleju, aż migotanie.
Dodać nasiona gorczycy i podzielić czarny gram, mieszać, aż rozpryskują, o 30 sekund.
Dodać cebulę, smażyć do lekko miękkiego, około minuty (uważaj, aby nie zbrązowieć).
Dodać chillis szczeliny, curry liści i mieszać aż pachnące, o minutę dłużej.
Dodaj marchew, groszek, czerwony proszek chili i cukier, i mieszać, aż pachnące i mieszaninę jest pokryta ghee / olej, o 1 minutę.
Dodać prażoną kaszę manną i energicznie mieszać, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek-około minuty.
Dodać sól i delikatnie wlać do wody. Kasza manna będzie bąbelki i tryskać, jak wchłania wodę. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Pozostawić tę mieszaninę do gotowania przez około 2 minuty, stale mieszając. Upma bardzo szybko wchłania wodę i ma tendencję do wysychania, więc wyłącz ciepło, gdy mieszanina jest lekko ciekła.