Solony karmelowy tort czekoladowy

Solony karmelowy tort czekoladowy
Solony karmelowy tort czekoladowy zajmuje mniej więcej 2 godziny od początku do końca. Ten deser ma 827 kalorii, 7G białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.93 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2247 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka czekolady,, Karmel, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Solone karmelowe Patelnie czekoladowe brownie z lodami karmelowymi, Tort Czekoladowy Orzechowy Karmelowy, oraz Czekoladowy Mus Karmelowy Torte.

Instrukcje

1
Wyłóż podstawę głębokiej, okrągłej 20-centymetrowej tortownicy z okrągłym pergaminem do pieczenia. Wyrównaj boki jednym długim paskiem, który znajduje się tuż nad bokami zszywki cynowej lub spinacza do papieru, gdzie pasek nakłada się, aby utrzymać go na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2
Biszkopty zmiażdżyć w plastikowej torbie lub misce za pomocą wałka do ciasta. Wymieszać z roztopionym masłem, następnie równomiernie docisnąć do spodu puszki. Schłodzić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rezerwa 2 łyżki karmelu. Wymieszać sól morską z pozostałą częścią i łyżką do środka bazy biszkoptowej. Delikatnie rozłóż tak, aby podstawa była równomiernie przykryta, ale wokół krawędzi pozostaje widoczna 1-2 cm granica biszkoptu. Schłodzić przez 20 minut, podczas gdy można zrobić warstwę czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4
Delikatnie rozpuść czekoladę w dużej żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą. 1 łyżkę śmietany wymieszać z zastrzeżonym karmelem, następnie przykryć i schłodzić, aż będzie gotowa do dekoracji. Po rozpuszczeniu czekolady, wyłączyć ogień, ale pozostawić miskę, gdzie jest, i stopniowo mieszać w pozostałej śmietany, aż masz gładki, błyszczący, gęsty sos czekoladowy. Przesiej cukier puder i wymieszaj z ekstraktem waniliowym. Podnieś ogień i pozwól mieszaninie ostygnąć przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Chochla lub wlać mieszaninę czekolady wokół krawędzi torte pierwszy, więc wypełnia granicy biszkopt, uszczelniając Karmel w centrum. Następnie kadzi lub wlać resztę i delikatnie potrząsnąć, aby wygładzić powierzchnię. Schłodzić przez co najmniej 5 godzin lub do 24 godzin do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Wyjmij torte z puszki, a następnie ostrożnie odklej pasek papieru i przenieś na talerz do serwowania. Kropki czekoladki na górze. Wymieszać zarezerwowaną mieszankę karmelowo-kremową do małej torebki z jedzeniem lub zamrażalnikiem. Odetnij najdrobniejszy wierzchołek rogu, aby zrobić bardzo mały otwór, a następnie przekręć linie karmelu na górze. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania. Przed podaniem rozsypać szczyptą lub dwiema solami morskimi, następnie cienko pokroić. Jedz z mżawką pojedynczego kremu, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Torte w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn