Solony Karmelowy Dip Jabłkowy
Solony karmelowy Dip jabłkowy to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 516 kalorii, 4G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 174 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz grubą sól morską, brązowy cukier, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Solony Dip Karmelowy, Muffinki karmelowo-jabłkowe Pumpkin Spice z soloną polewą karmelową, oraz Szarlotka Solona Karmelowa.
Instrukcje
Do dużej miski dodaj serek śmietankowy, śmietanę, jasnobrązowy cukier i wanilię.
Wymieszać składniki mikserem ręcznym na średniej prędkości przez 5 minut lub do lekkiego i puszystego.
W średnim rondlu podgrzej cukier, wodę, syrop kukurydziany i 1/2 łyżeczki soku z cytryny na średnim ogniu, aż zacznie bulgotać (około 4 do 5 minut). Wymieszać Karmel i nadal gotować, uważnie obserwując, aż zmieni kolor na złoty, a następnie jasny bursztyn, kolejne 2 do 3 minut.
Ostrożnie dodać 3/4 karmelu do masy serowej.
Pozostały karmel wylać na blachę do pieczenia wyłożoną silpatem lub wysmarowaną pergaminem i posypać 1/4 łyżeczki soli morskiej.
Niech karmel stwardnieje.
Wlać 1/4 resztki karmelu na Silpat lub naoliwiony pergamin pokryte powierzchni i posypać 1/4 łyżeczki soli morskiej.
Pozwól karmelowi twardnieć, gdy go nie dotykasz.
Ubić mieszankę karmelu i twarogu mikserem ręcznym na niskiej prędkości, aby wymieszać karmel z serem śmietankowym. Podczas chłodzenia drobne kawałki karmelu rozprowadzą się przez dip.
Przenieść do miski zanurzeniowej.
Skórka utwardzona karmelem z Silpatu lub pergaminu.
Ułożyć kawałki karmelu na wierzchu Dipu-posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli morskiej.
Podawać od razu z plasterkami jabłka z sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu.