Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami Creme fraîche

Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami Creme fraîche
Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami crème fraîche mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 1789 kalorii, 23G białka, oraz 125 g tłuszczu na porcję. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka podwójnej śmietany, masła, złotego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Karmelizowany ananas i śmietankowy karmel z lodami Bananan, Lody Crème fraîche, oraz Lody Czekoladowe Creme Fraiche są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić lody, podziel strąk wanilii na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Do rondla ze śmietaną i mlekiem włożyć strąki i nasiona i powoli doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie, w misce, ubić żółtka i cukier razem, aż bledną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlać gorącą śmietanę na jajko i cukier, ciągle ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Wlać z powrotem do patelni, ustawić na delikatnym ogniu i wymieszać drewnianą łyżką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Podgrzewaj delikatnie, aż mieszanina kremu zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
6
Wlać crme frache do miski i ubijać do poluzowania. Powoli wlać gorącą mieszankę kremu, ubijając, jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wlej mieszaninę do maszyny do lodów i ubijaj do miękkiego zamrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
8
Przenieść do pojemnika, a następnie zamrozić na 2 godziny do twardego.
9
Aby uzyskać Tatiny, rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1 monety. Używając banana jako przewodnika, wyciąć 2 pokrywki ciasta wystarczająco duże, aby zmieścić się na bananie, pozostawiając 1 cm granicy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
10
Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia i wstawić do lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
11
Na średnim ogniu ustawić odporną na ciepło patelnię o grubym dnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Dodaj cukier, masło i śmietanę i gotuj przez 5 minut, aż cukier się stopi i karmel będzie bulgotał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
13
Dodaj łyżeczkę płatków soli morskiej. Pokrój banana na pół wzdłuż i umieść 2 połówki, ścięte bokiem, w karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
14
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
15
Umieść pokrywkę ciasta na każdej połowie banana, wkładając ją szczelnie na brzegach. Można to zrobić 1 godzinę naprzód.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
16
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować przez 20 minut, aż ciasto wyrośnie i złocisty. Szybko i ostrożnie wyjmij Tatiny, posyp kilkoma płatkami soli morskiej i podawaj z gałkami lodów crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn