Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami Creme fraîche

Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami Creme fraîche
Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami crème fraîche mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 1789 kalorii, 23G białka, oraz 125 g tłuszczu na porcję. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka podwójnej śmietany, masła, złotego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Karmelizowany ananas i śmietankowy karmel z lodami Bananan, Lody Crème fraîche, oraz Lody Czekoladowe Creme Fraiche są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić lody, podziel strąk wanilii na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2
Do rondla ze śmietaną i mlekiem włożyć strąki i nasiona i powoli doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie, w misce, ubić żółtka i cukier razem, aż bledną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać gorącą śmietanę na jajko i cukier, ciągle ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Wlać z powrotem do patelni, ustawić na delikatnym ogniu i wymieszać drewnianą łyżką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podgrzewaj delikatnie, aż mieszanina kremu zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6
Wlać crme frache do miski i ubijać do poluzowania. Powoli wlać gorącą mieszankę kremu, ubijając, jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wlej mieszaninę do maszyny do lodów i ubijaj do miękkiego zamrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
8
Przenieść do pojemnika, a następnie zamrozić na 2 godziny do twardego.
9
Aby uzyskać Tatiny, rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1 monety. Używając banana jako przewodnika, wyciąć 2 pokrywki ciasta wystarczająco duże, aby zmieścić się na bananie, pozostawiając 1 cm granicy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia i wstawić do lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
11
Na średnim ogniu ustawić odporną na ciepło patelnię o grubym dnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodaj cukier, masło i śmietanę i gotuj przez 5 minut, aż cukier się stopi i karmel będzie bulgotał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
13
Dodaj łyżeczkę płatków soli morskiej. Pokrój banana na pół wzdłuż i umieść 2 połówki, ścięte bokiem, w karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
14
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Umieść pokrywkę ciasta na każdej połowie banana, wkładając ją szczelnie na brzegach. Można to zrobić 1 godzinę naprzód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
16
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować przez 20 minut, aż ciasto wyrośnie i złocisty. Szybko i ostrożnie wyjmij Tatiny, posyp kilkoma płatkami soli morskiej i podawaj z gałkami lodów crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn