Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami Creme fraîche

Solone karmelowe tatiny bananowe z lodami crème fraîche mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 1789 kalorii, 23G białka, oraz 125 g tłuszczu na porcję. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka podwójnej śmietany, masła, złotego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Karmelizowany ananas i śmietankowy karmel z lodami Bananan, Lody Crème fraîche, oraz Lody Czekoladowe Creme Fraiche są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić lody, podziel strąk wanilii na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Do rondla ze śmietaną i mlekiem włożyć strąki i nasiona i powoli doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie, w misce, ubić żółtka i cukier razem, aż bledną.
Wlać gorącą śmietanę na jajko i cukier, ciągle ubijając.
Wlać z powrotem do patelni, ustawić na delikatnym ogniu i wymieszać drewnianą łyżką.
Podgrzewaj delikatnie, aż mieszanina kremu zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki, a następnie usuń z ognia.
Wlać crme frache do miski i ubijać do poluzowania. Powoli wlać gorącą mieszankę kremu, ubijając, jak idziesz.
Wlej mieszaninę do maszyny do lodów i ubijaj do miękkiego zamrożenia.
Przenieść do pojemnika, a następnie zamrozić na 2 godziny do twardego.
Aby uzyskać Tatiny, rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1 monety. Używając banana jako przewodnika, wyciąć 2 pokrywki ciasta wystarczająco duże, aby zmieścić się na bananie, pozostawiając 1 cm granicy wokół krawędzi.
Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia i wstawić do lodówki.
Na średnim ogniu ustawić odporną na ciepło patelnię o grubym dnie.
Dodaj cukier, masło i śmietanę i gotuj przez 5 minut, aż cukier się stopi i karmel będzie bulgotał.
Dodaj łyżeczkę płatków soli morskiej. Pokrój banana na pół wzdłuż i umieść 2 połówki, ścięte bokiem, w karmelu.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Umieść pokrywkę ciasta na każdej połowie banana, wkładając ją szczelnie na brzegach. Można to zrobić 1 godzinę naprzód.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować przez 20 minut, aż ciasto wyrośnie i złocisty. Szybko i ostrożnie wyjmij Tatiny, posyp kilkoma płatkami soli morskiej i podawaj z gałkami lodów crme frache.