Solone Karmelowe Risotto

Solone Karmelowe Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj solonego karmelowego Risotto. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 378 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 191 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, sól koszerną, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Solone Karmelowe Risotto, Muffinki karmelowo-jabłkowe Pumpkin Spice z soloną polewą karmelową, oraz Solone babeczki karmelowe z orzechami kokosowymi kruchą kruszonką i karmelowym masłem szwajcarskim.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 szklanki (480 ml) wody. Roztopić masło w ciężkiej patelni 3-quart (2,8-L) na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodać ryż i gotować przez 3 do 4 minut, mieszając, aż będzie przezroczysty i złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Wlać mleko i gorącą wodę. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć do stałej dusić i gotować, mieszając często, przez 15 minut, lub aż ziarna ryżu zmiękną i są al dente (całkowicie gotowane przez, ale nadal z pewnym żucia).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WodaWoda
MlekoMleko
RyżRyż
2
Przygotuj karmel: podczas gotowania ryżu, wymieszaj cukier i 1/4 szklanki (60 ml) wody w 4-litrowym (3,8 L) lub większym ciężkim garnku z wysokimi bokami. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszanina się zagotuje. Przestań mieszać i obserwuj syrop; kiedy pojawią się jasne złote smugi, ostrożnie obracaj garnkiem, aby cukier równomiernie karmelizował.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zmieni kolor na ciemny bursztynowy. Cukier zacznie palić; jest to normalne. Gdy karmel pali około 15 sekund, zdjąć patelnię z ognia i ostrożnie dodać krem w wolnym strumieniu, stale ubijając. Bądź ostrożny, jak gorąca para będzie bąbelki wściekle.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Ubić tę mieszankę, aż do płynnego połączenia. (Jeśli po dodaniu kremu karmel przybiera postać stałej masy, odstawić patelnię na mały ogień i kontynuować ubijanie, aż do rozpuszczenia i wygładzenia. Możesz zminimalizować ryzyko zatarcia, podgrzewając krem przed wlewaniem go.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Dodać ryż do karmelu, dobrze mieszając. Dusić na średnim ogniu przez 15 do 20 minut, aż znaczna część płynu odparuje. Często mieszaj, aby ryż nie przypalił się. Płyn zmniejszy się i ciemnieje, a ryż nieco bardziej zmięknie. Budyń będzie wyglądał na soupy i cienki, ale będzie znacznie zagęścić, jak ostygnie. Wymieszać wanilią i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
RyżRyż
SólSól
2
Przełożyć do pojemnika i przechowywać w lodówce, aż budyń osiągnie pożądaną konsystencję i temperaturę-około 30 minut na ciepły budyń i 2 godziny na zimny budyń. (Jeśli zimny budyń jest zbyt jędrny, cienki z odrobiną pełnego mleka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko PełneMleko Pełne
3
Podawać na ciepło z niesłodzoną bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn