Solone Karmelowe Ciasto Bananowe
Solony karmelowy placek bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 677 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, śmietanę, wafle waniliowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń bananowy z solonym sosem karmelowym, Solony Karmelowo-Bananowy Budyń Chlebowy, oraz Budyń Karmelowy Solony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Włóż wafle waniliowe do robota kuchennego i pulsuj, aż ciastka zostaną drobno zmiażdżone. Rezerwa 1/2 szklanki do warstwy i do góry ciasto.
Wlać pozostałe okruchy w 9-calowy talerz ciasto.
Na wierzch wlać roztopione masło i łyżką lub dłońmi połączyć składniki. Naciśnij mieszaninę na dole i w górę po bokach i na wardze talerza ciasta.
Piec, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Wyjąć do stojaka z drutu i całkowicie schłodzić, około 30 minut.
Banany obrać i pokroić w plasterki, dodając je do miski. Sól wymieszać z sosem karmelowym i wrzucić plastry banana z solonym karmelem. Ułóż kilka plastrów banana równomiernie na dnie skorupy.
Połowę ciepłego budyniu waniliowego rozłożyć na bananach, na wierzch dodać jeszcze pokruszone wafle waniliowe (zastrzegając trochę do dekoracji) i więcej bananów pokrytych karmelem.
Rozłóż pozostały budyń waniliowy na wierzchu.
W dużej misce ubijamy śmietanę, aż uformują się sztywne szczyty.
Dodaj ekstrakt migdałowy i cukier i ubijaj, aż uformują się szczyty. Upewnij się, że nie przegotujesz, bo krem stanie się grudkowaty i maślany.
Rozłóż bitą śmietanę na cieście. Tuż przed podaniem udekoruj karmelowym wirem i resztą pokruszonych wafli waniliowych.
Połącz cukier i 1/3 szklanki wody w rondlu o średnim ciężkim dnie. To jedyny raz, kiedy możesz wymieszać cukier. Jeśli mieszasz go podczas gotowania, zamienia się w rock candy.
Umieść rondel na średnim lub małym ogniu, aż cukry zaczną się rozpuszczać, 5 do 10 minut. Następnie włączyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż cukier zacznie karmelizować, 5 do 7 protokół. Nie mieszać, gdy to się dzieje. Musisz uważać na garnek, ponieważ szybko przechodzi z karmelu do przypalonego. I bądź ostrożny, mieszanina jest bardzo gorąca!
Wyłącz ogrzewanie i odsuń się, aby uniknąć rozpryskiwania. Powoli dodawać śmietanę. Nie panikuj-krem będzie gwałtownie bąbelkować, a karmel zestali się. Po prostu daj mu więcej czasu na upłynnienie-zaufaj mi!
Dusić na małym ogniu, ciągle mieszając, aż karmel rozpuści się i sos będzie gładki, około 2 minut. Pozostaw sos do ostygnięcia do temperatury pokojowej, co najmniej 4 godziny. Zagęści się w miarę siedzenia.
W misce, ubić razem cukier i mąkę, aż wszystkie grudki znikną. Gdy będzie drobny proszek, ubić żółtka i całe jajka i kontynuować ubijanie, aż powstanie gładka pasta. Powoli ubijaj w 1 szklance mleka, a po włączeniu dodaj pozostały 1 szklankę mleka.
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż osiągnie grubość schłodzonego budyniu, 10 do 15 minut. (
Mieszanka po prostu zacznie bąbelkować i będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać miękkie szczyty, gdy trzepaczka zostanie podniesiona.)
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.