Solone garnki karmelowe de Creme
Solone garnki karmelowe de Creme mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 13 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Mieszanka żółtek, cukru, mlecznej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Solone garnki karmelowe de Crème, Solone garnki karmelowe de Creme, oraz Solone garnki karmelowe de Crème dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozgrzać śmietanę, mleko, wanilia i sól w małym rondelku na średnim ogniu, aż po prostu zaczynają bańki.
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Połączyć cukier i 1/4 szklanki wody w innym małym rondlu na średnim ogniu, mieszając tylko do momentu, aż cukier się rozpuści. Gotować, wirując patelnię od czasu do czasu, ale nie mieszając, aż do bursztynu, o 10 protokół.
Zmyć kryształy cukru z boku patelni mokrą szczotką do ciast.
Wyjąć z ognia i ostrożnie ubić ciepłą mieszankę kremu (mieszanina będzie bąbelkowa).
Dodać czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka.
Żółtka ubić w średniej misce.
Połowę karmelu ubić w żółtka, następnie dodać pozostały Karmel i ubić na gładką masę. Odcedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki cieczy.
Podzielić mieszaninę między sześć ramekiny 6 uncji. Ustaw ramekiny w dużym naczyniu do pieczenia, a następnie dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby zbliżyć się do połowy boków ramekinów. Przykryć patelnię szczelnie folią i piec, aż garnki de creme są ustawione wokół krawędzi, ale nadal jiggle w centrum, 45 do 50 protokół.
Wyjmij ramekiny z wody i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny lub na noc.