Sole Meunière
Sole Meunière jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sole Meunière, Sole à la Meunière, oraz Sole Meunière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać cytrynę i małym, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić skórkę i białą błonę. Cienko pokroić cytrynę w poprzek, odrzucając nasiona i końce.
Spłucz podeszwę i osusz. Jeśli filety są dłuższe niż 6 lub 7 cali, przeciąć na pół w poprzek, więc będą mniej podatne na złamanie po ich przekręceniu.
Każdy filet posypać lekko solą. Obsypać ze wszystkich stron mąką, wytrząsnąć nadmiar i ułożyć kawałki obok siebie na arkuszu folii.
W 12-do 14-calowej patelni na dużym ogniu, stopić 2 łyżki masła; gdy gorące, położyć tyle kawałków, ile będzie pasować obok siebie na patelni bez tłoczenia i gotować, aż rumiane na dnie, 1 1/2 do 2 protokół. Obróć szeroką, elastyczną metalową szpatułką i brązową pozostałą stroną, 1 do 2 minut dłużej(jeśli masło zacznie się palić, zmniejsz ciepło do średnio wysokiego). Za pomocą szpatułki przełożyć filety na talerz żaroodporny, układając kawałki obok siebie i ogrzewając w piekarniku 200. Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni; powtórzyć krok, aby ugotować Pozostałe filety, przenieść na talerz i ogrzać w piekarniku.
Papierowym ręcznikiem wytrzyj patelnię do czysta i wróć do wysokiej temperatury.
Dodać 1 do 2 łyżek masła i kapary; mieszać, aż masło się rozpuści.
Dodać sok z cytryny, zdjąć z ognia i wymieszać około 3 łyżki natki pietruszki. Natychmiast zeskrobać mieszaninę masła na gorących filetach rybnych.
Udekorować plasterkami cytryny i pozostałą natką pietruszki i obficie posypać pieprzem. Szpatułką przełożyć filety na talerze. Doprawić do smaku większą ilością soli.