Soda Winogronowa Sfermentowana
Sfermentowana Soda winogronowa może być tylko napojem, którego szukasz. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 504 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, winogron, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naturalnie Fermentowana, Probiotyczna Lemoniada Z Miodem, Grape Soda Pop Cupcakes, oraz Świeża Soda Winogronowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 łyżeczkę imbiru, 1 łyżeczkę cukru i 4 szklanki wody w słoiku konserwowym 32 uncji do połączenia. Przykryj słoik gazą; zabezpiecz taśmą słoika do konserw (bez pokrywki).
Odstawić na 1 dzień przed bezpośrednim nasłonecznieniem w temperaturze pokojowej.
Wymieszać 1 łyżeczkę imbiru i 1 łyżeczkę cukru i odstawić na 1 dzień. Powtórz jeszcze dwa razy.
Mieszanka (robak imbirowy) powinna mieć pęcherzyki i uwalniać więcej, gdy jest mieszana.
Po 3 dniach przecedzić winogrona w blenderze, aż będą gładkie. Odcedź, naciskając na ciała stałe(powinieneś mieć około 4 szklanki soku).
Połącz sok i 1/2 szklanki imbiru bug w dużej nieaktywnej misce. Przykryć gazą; zabezpieczyć dużą gumką.
Odstawić z bezpośredniego światła słonecznego w temperaturze pokojowej, odtłuszczając białą pleśń z powierzchni, aż mieszanina będzie lekko spieniona i uwalnia pęcherzyki po wymieszaniu, 3-4 dni. Przecedzić do butelki, zakrętki i odstawić do temperatury pokojowej, aż butelka będzie pod ciśnieniem, około 1 dzień dłużej. Wyluzuj.
DO AHEAD: Soda może być wykonane 2 tygodnie wcześniej. Przechowywać w lodówce.
W porcji: 250 kalorii, 5 g tłuszczu, 3 g błonnika