Soda Imbirowo-Brzoskwiniowa
Soda imbirowo-brzoskwiniowa może być tylko napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 211 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 160 fanów. Mieszanka cukru, woda gazowana, tryskająca brzoskwinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Soda brzoskwiniowo-truskawkowa, Soda Brzoskwiniowo-Cytrynowa Werbena, oraz Ginger Lemon Soda dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić syrop, w rondlu, połączyć wodę, cukier i imbir na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia, przykryć i stromo w temperaturze pokojowej przez około 30 minut.
Wlać syrop przez sito o drobnych oczkach, aby usunąć imbir, naciskając cały smak z imbiru tylną łyżką na sito.
Przenieść do słoika lub innego pojemnika do przechowywania, przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone.
Równomiernie rozprowadzić plastry brzoskwini między szklankami. Ostrożnie rozbij brzoskwinie końcem drewnianej łyżki, aby uwolnić sok.
Do każdej szklanki wlać około 2 łyżki schłodzonego syropu na brzoskwinie. (Pozostały syrop można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.)
Dodaj kostki lodu, a następnie uzupełnij każdą szklankę wodą gazowaną.
Wymieszaj każdy napój słomką lub łyżką, aby równomiernie rozprowadzić syrop, soki brzoskwiniowe i kawałki brzoskwini. Na każdej porcji ułożyć kilka listków mięty, a następnie podawać od razu (szczególnie w naprawdę upalne dni).