Soczysty limonkowy błoto
Luscious Lime Slush to deser bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i przyjazny dla fodmap. Ten przepis jest przeznaczony dla 28 osób i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 131 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 125 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka sody cytrynowo-limonkowej, pojedyncze torebki herbaty, rum cytrynowy i garść innych składników wystarczą, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę łyżkową na poziomie 7%. Spróbuj Luscious Key Lime Dessert, Luscious Lime Angel Squares i Luscious Key Lime Pie Martini, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku zagotuj wodę.
Zdjąć z ognia; dodaj torebki herbaty. Przykryj i zaparzaj przez 3-5 minut. Wyrzuć torebki z herbatą. Wymieszaj koncentrat limonki, cukier i rum.
Przenieś do 4-kwartowego. pojemnik do zamrażania; Fajny. Przykryj i zamroź na 6 godzin lub na noc.
Połącz mieszaninę limonki i sody w 4-qt. dzban. Lub na jedną porcję wymieszaj w szklance 1/2 szklanki mieszanki limonki i 1/4 szklanki napoju gazowanego.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy dla Slush. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować wina Riesling Barefoot Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz