Soczewica z Chorizo

Soczewica z Chorizo
Soczewica z Chorizo jest bezglutenowe danie główne. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 557 kalorii, 26g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka cebuli, kolendry, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne chorizo z soczewicą i burakami, Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, oraz Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz soczewicę; umieść w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wlać wystarczającą ilość wody do garnka, aby pokryć soczewicę przez 2 cale; dodaj kostkę bulionu z kurczaka do garnka. Doprowadzić do duszenia; gotować, aż soczewica są po prostu miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa Z KurczakaKostka Bulionowa Z Kurczaka
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Podczas gotowania soczewicy, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować chorizo aż brązowy, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zdjąć z patelni. Na tej samej patelni lekko podsmaż boczek, aż będzie ugotowany, ale nadal miękki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Usuń boczek, pozostawiając kapiele na patelni. Posiekaj bekon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Ugotować pomidora, tomatillo, cebula, i czosnek w tłuszczu boczku do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać z wodą i kolendrą; przenieść mieszaninę do blendera. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę, zanim pozostawisz ją na puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W soczewicy i wodzie do gotowania zmiksować przecierane warzywa, gotowane chorizo, gotowany boczek i kminek. Wymieszać na średnim ogniu do gorąca, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
SoczewicaSoczewica
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Podawać w miseczkach; do każdej miseczki doprawić łyżeczką sera cotija i odrobiną kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CotijaSer Cotija
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn