Soczewica z Chorizo
Soczewica z Chorizo jest bezglutenowe danie główne. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 557 kalorii, 26g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka cebuli, kolendry, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne chorizo z soczewicą i burakami, Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, oraz Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz soczewicę; umieść w dużym garnku.
Wlać wystarczającą ilość wody do garnka, aby pokryć soczewicę przez 2 cale; dodaj kostkę bulionu z kurczaka do garnka. Doprowadzić do duszenia; gotować, aż soczewica są po prostu miękkie, o 20 protokół.
Podczas gotowania soczewicy, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować chorizo aż brązowy, 10 do 15 protokół.
Zdjąć z patelni. Na tej samej patelni lekko podsmaż boczek, aż będzie ugotowany, ale nadal miękki, około 5 minut.
Usuń boczek, pozostawiając kapiele na patelni. Posiekaj bekon.
Ugotować pomidora, tomatillo, cebula, i czosnek w tłuszczu boczku do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać z wodą i kolendrą; przenieść mieszaninę do blendera. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę, zanim pozostawisz ją na puree, aż będzie gładka.
W soczewicy i wodzie do gotowania zmiksować przecierane warzywa, gotowane chorizo, gotowany boczek i kminek. Wymieszać na średnim ogniu do gorąca, o 5 protokół.
Podawać w miseczkach; do każdej miseczki doprawić łyżeczką sera cotija i odrobiną kwaśnej śmietany.